SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Pastorizasyon nezaman bulundu, Pastorizasyon hakkında bilgi, pastorizasyonu kim ne zaman buldu
19 yuzyılda, sirke ve şarabın mayalanması ve sut ekşimesi, kimyasal birer olay olarak kabul ediliyordu 1 yılında, Fransız bilim adamı Louis Pasteur, bir kez kaynatıldıktan sorna, ancak havayla temas ettirildiği takdirde bozulabileceklerini kanıtladı Boylece, bozulmaya havadaki bazı mikroorganizmaların yol actığı da anlaşılmış oldu 1862 yılında Pasteur, 70 santigrat dereceye kadar kaynatılan sutun icindeki mikropların olduğunu, ancak sutun tadında bir değişiklik olmadığını ve aynı tadla birkac gun bozulmadan kalabileceğini gosterdi Pastorizasyon adı verilen bu ısıtma işleminin, inek sutuyle bulaşan cok onemli iki hastalık olan verem ve brusella hastalığına yol acan mikropları da oldurduğu zamanla anlaşıldı ve pastorizasyon işleminin onemi boylece artmış oldu
19 yuzyılda, sirke ve şarabın mayalanması ve sut ekşimesi, kimyasal birer olay olarak kabul ediliyordu 1 yılında, Fransız bilim adamı Louis Pasteur, bir kez kaynatıldıktan sorna, ancak havayla temas ettirildiği takdirde bozulabileceklerini kanıtladı Boylece, bozulmaya havadaki bazı mikroorganizmaların yol actığı da anlaşılmış oldu 1862 yılında Pasteur, 70 santigrat dereceye kadar kaynatılan sutun icindeki mikropların olduğunu, ancak sutun tadında bir değişiklik olmadığını ve aynı tadla birkac gun bozulmadan kalabileceğini gosterdi Pastorizasyon adı verilen bu ısıtma işleminin, inek sutuyle bulaşan cok onemli iki hastalık olan verem ve brusella hastalığına yol acan mikropları da oldurduğu zamanla anlaşıldı ve pastorizasyon işleminin onemi boylece artmış oldu