AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pastel De Nata (Portekiz Tatlısı)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pastel De Nata (Portekiz Tatlısı) Tanımı İçin Malzemeler
Her biri 8 cm çapında 16 tartolet kalıbı
Elek kalıplar için tereyağı
1 dikdörtgen tereyağlı milföy 320 gr
İç harcı için:
40 gram un
4 dl süt
1 tarçın çubuğu
1 adet limon (ince soyulmuş)
200 gram şeker
1 dl su
5 adet yumurta sarısı
Üzeri için:
Biraz tarçın şekeri

Pastel De Nata (Portekiz Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Milföy hamurunu uzun tarafından sıkıca sarın.
Ruloyu 16 kesime kesin.
Tereyağlı tepsilerin her birine bir modül milföy hamurunu yerleştirin, tüm tepsinin hamurla eşit biçimde kaplanması için hamuru tepsilere bastırın ve soğutun.
İç harcı için: unu bir çırpma teli ve biraz süt ile pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Kalan sütü tarçın çubuğu ve limon kabuğu rendesi ile kaynatın.
Karıştırılan unun üzerine daima karıştırarak sıcak sütü dökün, tekrar tavaya koyun ve daima karıştırarak kaynatın.
Şeker ve suyu ikinci bir tavada kaynatın, 3-4 dakika kaynatın ve sıcak şeker şurubunu süt karışımına karıştırın, biraz soğutun.
Yumurta sarısını karıştırın ve kremayı bir elekten geçirin.
Hazırlanan kalıplara kremayı dökün ve kekleri 230-250°c sıcak hava/konveksiyona (250°c üst ve alt ısıtma) evvelden ısıtılmış fırının ortasında koyu kahverengi olana kadar 17-20 dakika pişirin.
Hamuru çıkarın ve soğumaya bırakın.
Servis yapmadan evvel dilerseniz üzerine tarçın şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun….
Pastel De Nata (Portekiz Tatlısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst