AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pastane Usulü Tuzlu Kurabiyem (Kesinlikle Dışarıdan Almayı Unutun)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pastane Yolu Tuzlu Kurabiyem (Kesinlikle Dışarıdan Almayı Unutun) Tanımı İçin Materyaller
125 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pekmez
Çörek otu
Haşhaş

Pastane Metodu Tuzlu Kurabiyem (Kesinlikle Dışarıdan Almayı Unutun) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel oda sıcaklığındaki yağ yumurta beyazı, sıvı yağ, tuz, şeker düzgünce sirke karıştırılır, un ek edilir üzerine kabartma tozu ek edilir. Kulak göğsü hamur elde edilir.
Yağlı kağıt serili tepsiye ister görseldeki üzere kalıp kullanarak formlar yapın ister istediğiniz hali yapın.
Pekmez ve yumurta sarısını güzelce çırpıp, üzerine sürüp, haşhaş çörekotu serpiştirin.
Evvelden ısıttığınız 180 derecelik fırında 25-30 dakika denetimli bir biçimde pişirin. Görseldeki üzere kızardıktan sonra sıcaklığı geçtikten sonra servis edebilirsiniz süper bir tat oldu afiyet olsun
Pastane Yolu Tuzlu Kurabiyem (Kesinlikle Dışarıdan Almayı Unutun) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst