AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pastane Tarzı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sirke
2 tane yumurta beyazı (İçine sarısı üstüne beyazı)
1 tane kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine;
Yumurta beyazı
Çörek otu

Pastane Adabı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi karıştırın.
Sonrada unu, kabartma, tozunu ekleyin, kulak göğsü kıvamında olsun 10 dk dinlendirelim.
Sonra ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlayın sonra şekillendirelim tepsiye yağlı kağıt bırakıp, dizelim.
Üzerine yumurta beyazı sürelim ve çörek otu serpelim.
180 derece olacak biçimde açalım fırınımızı, çokça yaptığım bir tanım bu umarım beğenirsiniz afiyet olsun .
Pastane Metodu Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst