Pastane Tarzı Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 çay bardağı sıvı yağ
Alabildiği kadar un ( yumuşak bir hamur olacak)
1.5 su bardağı tahin
Yarım su bardağı toz şeker
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Susam
Pastane Yordamı Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak ılık su ve ılık sütü maya ve şekerle çırpıp eritin ve azar azar unu ekleyin.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
Üzerini kapatın ve 30-40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
Bu ortada tahini ve şekeri bir kapta karıştırın.
Mayalanan hamuru yumruk büyüklüğünde bezelere ayırın.
Tezgaha sıvı yağ sürüp birinci bezeyi elinizle sündüre sündüre büyütüp açın.
Fotoğraflarda inceliğini görebilirsiniz.
İçine tahinli karışımı sürün.
İsterseniz ceviz serpiştirin çok yakışıyor.
Bir tarafından başlayarak tümünü rulo halinde yapın.
Diğer bezelerle birebir süreci yapın.
Yaptığınız birinci ruloyu elinizle uzatıp büyütün.
Birbirinin etrafında dolayıp gül hali verin.
Tepside 10 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
Elinizle tepsi mayası alan çöreğe basıp inceltin.
Üzerine yumurta sarısı ve susam döküp evvelce ısıtılmış fırında 170 derecede güzelce kızarana kadar pişirin.
Mis üzere tel tel ayrılan çörekler hazır.Afiyetle inşallah
Pastane Yordamı Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 çay bardağı sıvı yağ
Alabildiği kadar un ( yumuşak bir hamur olacak)
1.5 su bardağı tahin
Yarım su bardağı toz şeker
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Susam
Pastane Yordamı Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak ılık su ve ılık sütü maya ve şekerle çırpıp eritin ve azar azar unu ekleyin.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
Üzerini kapatın ve 30-40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
Bu ortada tahini ve şekeri bir kapta karıştırın.
Mayalanan hamuru yumruk büyüklüğünde bezelere ayırın.
Tezgaha sıvı yağ sürüp birinci bezeyi elinizle sündüre sündüre büyütüp açın.
Fotoğraflarda inceliğini görebilirsiniz.
İçine tahinli karışımı sürün.
İsterseniz ceviz serpiştirin çok yakışıyor.
Bir tarafından başlayarak tümünü rulo halinde yapın.
Diğer bezelerle birebir süreci yapın.
Yaptığınız birinci ruloyu elinizle uzatıp büyütün.
Birbirinin etrafında dolayıp gül hali verin.
Tepside 10 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
Elinizle tepsi mayası alan çöreğe basıp inceltin.
Üzerine yumurta sarısı ve susam döküp evvelce ısıtılmış fırında 170 derecede güzelce kızarana kadar pişirin.
Mis üzere tel tel ayrılan çörekler hazır.Afiyetle inşallah
Pastane Yordamı Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı