Pastane Yöntemi Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
125 gram margarin yahut tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı çekilmiş fındık
2 yumurta 1 inin sarısı üzerine
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un yaklaşık olarak 4 su bardağı yeniden de denetimli koyalım
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1-2 damla limon
Pastane Yolu Şekerpare Tanımı Yapılışı
Öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım.
Hamur için sıraya nazaran gereçleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp oval hal verip yumurta sarısı sürüp çatal ile çizikler atıp 170 derecede kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan sıcak tatlımıza soğuk şerbeti verip servise sunalım. Afiyet olsun.
Not:benim fırınım geç ısıttığı için 190 da pişirdim dileyen 190 derecede pişire bilir.
125 gram margarin yahut tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı çekilmiş fındık
2 yumurta 1 inin sarısı üzerine
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un yaklaşık olarak 4 su bardağı yeniden de denetimli koyalım
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1-2 damla limon
Pastane Yolu Şekerpare Tanımı Yapılışı
Öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım.
Hamur için sıraya nazaran gereçleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp oval hal verip yumurta sarısı sürüp çatal ile çizikler atıp 170 derecede kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan sıcak tatlımıza soğuk şerbeti verip servise sunalım. Afiyet olsun.
Not:benim fırınım geç ısıttığı için 190 da pişirdim dileyen 190 derecede pişire bilir.