AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pastane Usulü Şekerpare

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pastane Yöntemi Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
125 gram tereyağ yahut margarin
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un(kontrollü koyun)
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu

Pastane Yöntemi Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbet için tencereye şeker ve suyu alalım.
Kaynayınca altını kısıp 10 dk kısık ateşte kaynatalım.
Ocağı kapatmadan limon suyunu da ekleyip altını kapatalım.
Hamur için bütün gereçleri (yumurtanın bir tane sarısını ayırın üstüne sürmek için)bir kaba alıp güzelce yoğuralım. Çok fazla sert olmayacak.
Yoğurduğunuz hamurdan birinci başta elinizle yuvarlak yapıp sonra yassılaştırım yada formu siz dilediğinizi yapın.
Ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürüyoruz.
Çatalın ağızıyla form vermeyi unutmayın.
175 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Şerbet ılık tatlılar sıcak olacak.
Tatlılarınız şerbeti düzgün çeksin isterseniz karşıt bekletin şerbetli kapta.
Pastane Yöntemi Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst