AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pastane Usulü Şekerpare

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pastane Yordamı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
1 paket margarin
2 adet yumurta 1 inin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
2.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Birkaç damla limon

Pastane Yöntemi Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti yapmakla başlıyoruz tencereye şekeri suyu alıp, kaynatıyoruz. 15 dakika sonra limon damlatıp bir beş dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Yoğurma kabımıza yumuşamış yağımız alıyoruz üzerine un hariç öteki materyalleri ekleyip, çırpıyoruz. Unu denetimli ekleyip, ele yapışmayan kıvamda yoğurup ceviz büyüklüğünde kesimler alıp, biçim veriyoruz.
Yağlı kağıt serili tepiye dizip çatalla cicik atıp yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180 derecede denetimli pişiriyoruz.
İlk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti döküp birkaç saat çekmesini bekliyoruz şerbeti çekince servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Pastane Adabı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst