AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pastane Usulü Şekerpare

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pastane Tarzı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;
2.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Limon dilimi
Diğer materyaller;
125 gram katıyağ/tereyağı (Tercih meselesi)
2 adet yumurta (1 adedinin sarısı ayrılacak )
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Çay bardağı ölçüsü: 125 ml Su bardağı ölçüsü: 200 ml


Pastane Yolu Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel şerbeti için tencereye şeker ve suyu alıyoruz, içine bir dilim limonu koyuyoruz, kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz, ılımaya bırakıyoruz.
Hamuru için: oda sıcaklığındaki margarin/tereyağı leğene alıyoruz.
2 yumurtayı (Birinin sarısı alınacak) ek ediyoruz sırasıyla (kabartma tozu vanilya un) hariç bütün materyalleri kaba alıp elimizle birkaç çeşit yoğuruyoruz. Daha sonra vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz akabinde unu ekleyip kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz yada yağladığımız tepsiye hamuru istenilen büyüklükte biçimler verip diziyoruz akabinde ayırdığımız yumurtayı üstüne sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına tepsiyi atıyoruz.
Yaklaşık yarım saat boyunca denetimli pişiriyoruz.
Pişen tatlımızın birinci sıcağı çıkınca ılıyan şerbeti üstüne döküyoruz. Üstünü kapatıp 3-4 saat oda sıcaklığında dinlendiriyoruz. Süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun, asla pişman olmayacağınız bir tanım
Pastane Yolu Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst