AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pastane Usulü Şekerpare

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pastane Tarzı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı (Oda ısısında)
2 adet yumurta (Sarısının biri üzeri için ayrılacak)
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu

Pastane Yolu Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz 10 dk kaynatıp, limon suyunu ekleyip 5 dk daha kaynatıp, ocaktan alıyoruz.
Hamuru için sırasıyla materyalleri ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Dilediğiniz hali verip, yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz, yumurta sarısını sürdükten sonra çatalla uzunluktan boya çiziyoruz.
180 derece alt üst ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen şekerpareleri tepsiden almadan sıcakken üzerine ılık şerbeti döküyoruz üzeri kapalı 3-4 saat dinlendiriyoruz.
Fındık ceviz vb. serpip servis yapabilirsiniz afiyet olsun
Pastane Yordamı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst