Pastane Usulü S Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pastane Yordamı S Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
350 gram tarin yağ
350 gram pudra şekeri
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
8 su bardağı un

Pastane Metodu S Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Çok hoş pastane adabı s kurabiyemle geldim.
Oda ısısında erimiş tarin yağımızı bir kapta elimizle güzelce çırpıyoruz.
Köpürmeye başlayıp renk değiştiğinde pudra şekerimizi ilave edip güzelce beyazlaşana kadar elimizle çırpalım. Ne kadar çok çırpıldı o kadar güzel sonuç alınır.
Akabinde kabartma tozu ve unu katıp güzelce yoğuralım unu azar yedirelim ne çok sert ne de çok cıvık olacak
Kıvamı verildiğinde ister s biçiminde yada istediğiniz form elde edebilirsiniz.
Akabinde 160 derece de evvelce ısıtılmış fırına verelim.
Pişerken dikkat edelim çatlama olduğunda pişmiş sayılır. Üstü kızarmaması gerek oya yakın pişmiş oluyor.
Pastane Yolu S Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst