Pastane Yolu Enfes Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1, 5 su bardağı un
Sos için;
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker,
Yarım çay bardağından birazcık fazla sıvı yağ
Süslemek için;
Hindistan cevizi ve fıstık içi
Pastane Adabı Enfes Islak Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle gereçler oda sıcaklığında olmalı kekin daha hoş kabarması için).
Yumurta ve şekeri mikserle yüksek ayarda 5-6dakika köpük köpük olana kadar çırpalım.
Sütü, yağı, vanilya ve kakaoyu ekleyip çırpalım.
Unu yavaş yavaş ek ederek tahta bir kaşıkla karıştıralım.
Kabartma tozunu ekleyelim.
Ben kelepçeli kalıpta yaptım. Borcam yahut tepsi olabilir.
Kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı koyalım.
Kenarlarını ve taban kağıdın üstünü katı yağ ile yağlayıp kek harcını dökelim.
Fırını 160 derece de evvelce ısınmış fırına koyalım.
Kekimizi güzelce kabaracak.
Sosu için gereçleri süt cezvesinde karıştırarak pişirelim.
Kaynayınca 2dakika pişirip alalım.
Kekin içinin âlâ piştiğini denetim etmek için kürdan batıralım.Kürdan kuru çıkarsa kekimizi pişmiş demektir.
Kekin birinci sıcağı geçince servis tabağına alalım dilimleyelim.
Ve üzerine sosunu dökelim(sos çok sıcak olmayacak) üzerine hindistan cevizi ve fıstık ile süsleyelim.
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1, 5 su bardağı un
Sos için;
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker,
Yarım çay bardağından birazcık fazla sıvı yağ
Süslemek için;
Hindistan cevizi ve fıstık içi
Pastane Adabı Enfes Islak Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle gereçler oda sıcaklığında olmalı kekin daha hoş kabarması için).
Yumurta ve şekeri mikserle yüksek ayarda 5-6dakika köpük köpük olana kadar çırpalım.
Sütü, yağı, vanilya ve kakaoyu ekleyip çırpalım.
Unu yavaş yavaş ek ederek tahta bir kaşıkla karıştıralım.
Kabartma tozunu ekleyelim.
Ben kelepçeli kalıpta yaptım. Borcam yahut tepsi olabilir.
Kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı koyalım.
Kenarlarını ve taban kağıdın üstünü katı yağ ile yağlayıp kek harcını dökelim.
Fırını 160 derece de evvelce ısınmış fırına koyalım.
Kekimizi güzelce kabaracak.
Sosu için gereçleri süt cezvesinde karıştırarak pişirelim.
Kaynayınca 2dakika pişirip alalım.
Kekin içinin âlâ piştiğini denetim etmek için kürdan batıralım.Kürdan kuru çıkarsa kekimizi pişmiş demektir.
Kekin birinci sıcağı geçince servis tabağına alalım dilimleyelim.
Ve üzerine sosunu dökelim(sos çok sıcak olmayacak) üzerine hindistan cevizi ve fıstık ile süsleyelim.