Pastane Poğaçası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
200 gr oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
1.5 tatlı kaşığı tuz
5,5-6 su bardağı un

Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına tereyağı, ılık süt,maya,toz şeker,tuz ve 2 yumurtayı alıp karıştıralım.
Unu yavaş yavaş ekleyip güzelce yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim.
Üzerini örtüp 45 dk mayalandıralım.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 15 dk da tepside dinlendirelim.
Sonra üzerine yumurta sürüp ben çatalla çizikler yaptım.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst