Pastane Poğaçası Tanımı İçin Materyaller
125 gram tereyağ
1 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı su
1 adet yumurta sarısı üzerine
1 tatlı kaşığı maya
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
4-5 su bardağı un( denetimli ekleyin)
Üzerine;
Yumurta sarısı
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sıvı materyaller ve yağı yoğurma kabına alın.
Üzerine şeker ve mayayı ekleyin karıştırın, başka materyalleri de ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
1 saat hamur mayalanması kâfi.
Yuvarlak pürüzsüz bir form verip tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 dereceli fırında 35 dakika pişirelim. Şimdiden afiyet olsun arkadaşlar
Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağ
1 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı su
1 adet yumurta sarısı üzerine
1 tatlı kaşığı maya
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
4-5 su bardağı un( denetimli ekleyin)
Üzerine;
Yumurta sarısı
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sıvı materyaller ve yağı yoğurma kabına alın.
Üzerine şeker ve mayayı ekleyin karıştırın, başka materyalleri de ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
1 saat hamur mayalanması kâfi.
Yuvarlak pürüzsüz bir form verip tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 dereceli fırında 35 dakika pişirelim. Şimdiden afiyet olsun arkadaşlar
Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı