Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta, 1 inin akı içine sarısı üzerine
1 paket maya
1.5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
250 gram tereyağı
İçi için :
Peynir
Pulbiber
Maydanoz
Üzerine
Susam
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaba tereyağı ve un hariç tüm materyaller konup karıştırılır.
Ardından unun birazı eklenir yumuşamış tereyağı eklenir.
Kalan un eklenir uygunca yoğurulur. Ele yapışmıyacak yumuşak bir hamur oluyor.
Üzerini örtelim 1 saat dinlensin. Elimizle yavaşça yaslayıp peynirli harçdan koyup kapatalım.
Ortasından bastıralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim üzerini örtelim.
1 saat daha dinlensin.Üzerine yumurta sarısı sürelim.
Isınmış 210 derece fırında 30 dk pişirelim. Afiyet olsun.
Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta, 1 inin akı içine sarısı üzerine
1 paket maya
1.5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
250 gram tereyağı
İçi için :
Peynir
Pulbiber
Maydanoz
Üzerine
Susam
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaba tereyağı ve un hariç tüm materyaller konup karıştırılır.
Ardından unun birazı eklenir yumuşamış tereyağı eklenir.
Kalan un eklenir uygunca yoğurulur. Ele yapışmıyacak yumuşak bir hamur oluyor.
Üzerini örtelim 1 saat dinlensin. Elimizle yavaşça yaslayıp peynirli harçdan koyup kapatalım.
Ortasından bastıralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim üzerini örtelim.
1 saat daha dinlensin.Üzerine yumurta sarısı sürelim.
Isınmış 210 derece fırında 30 dk pişirelim. Afiyet olsun.
Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı