AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pastane Lezzetinde Simit Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pastane Lezzetinde Simit Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Un (ben 4,5 su bardağı kullandım)
Üzeri için:
1 su bardağı susam
2 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı su

Pastane Lezzetinde Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle karıştırma kabımızın içerisine iki su bardağı ılık suyu, bir paket mayayı ve iki yemek kaşığı şekeri alalım ve karıştıralım daha sonra mayanın etkin hale gelmesi için 5 dk bekleyelim.
Maya faal hale geldikten sonra içerisine sıvı yağ ve tuzu ekleyelim son olarak denetimli bir biçimde unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim hamurun kapağını kapatalım ve 1 saat boyunca mayalanması için bekleyelim.
Mayalanan hamurun öncelikle havasını indirelim ve hamurdan iki küçük modül alarak beze yapalım iki bezeyi de ince şerit haline getirelim ve uçlarından birleştirerek döndürüp örgü biçimi verelim son olarakta uçlarını birleştirelim ve simit biçimi verelim.
2 yemek kaşığı pekmezi 1 çay bardağı suyla açalım simitleri evvel pekmezli suya daha sonrada susama bulayalım ve hepsini hazırlayalım.
180 dereceye ayarladığımız fırında pişirelim. Simitler servis için hazır….
Afiyet olsun….

Pastane Lezzetinde Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst