SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Pastane Kurabiyesi Damla Kurabiye (Reçelli Hindistan Cevizli) Tanımı İçin Malzemeler
250 gram margarin yada tereyağı (Oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Arası için;
7-8 yemek kaşığı vişne marmeladı
3-4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Bulamak için;
Hindistan cevizi
Pastane Kurabiyesi Damla Kurabiye (Reçelli Hindistan Cevizli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına tereyağını, sıvı yağını, pudra şekeri, yumurta akını ve kabartma tozunu alıp homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım. Sonra unumuzu yavaş ekleyerek kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Sonra hamurdan ufak modüller alıp, ince uzun silindir yapalım iki ucunu birleştirip, hafif elimizle sıkarak birleştirelim, yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çok hafif renk alana kadar pişirelim.
Reçelin hazırlanışı için marmeladı tavaya alalım üzerine şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırarak kaynatalım istediğimiz kıvamda yoğunlaşana denk kaynatalım.
Kurabiyeler soğuduktan sonra uçlarını marmelada bulayıp en son hindistan cevizine bulayıp, kenara alalım büsbütün donduktan sonra yemeye hazırdır. Afiyet olsun
Pastane Kurabiyesi Damla Kurabiye (Reçelli Hindistan Cevizli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram margarin yada tereyağı (Oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Arası için;
7-8 yemek kaşığı vişne marmeladı
3-4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Bulamak için;
Hindistan cevizi
Pastane Kurabiyesi Damla Kurabiye (Reçelli Hindistan Cevizli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına tereyağını, sıvı yağını, pudra şekeri, yumurta akını ve kabartma tozunu alıp homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım. Sonra unumuzu yavaş ekleyerek kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Sonra hamurdan ufak modüller alıp, ince uzun silindir yapalım iki ucunu birleştirip, hafif elimizle sıkarak birleştirelim, yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çok hafif renk alana kadar pişirelim.
Reçelin hazırlanışı için marmeladı tavaya alalım üzerine şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırarak kaynatalım istediğimiz kıvamda yoğunlaşana denk kaynatalım.
Kurabiyeler soğuduktan sonra uçlarını marmelada bulayıp en son hindistan cevizine bulayıp, kenara alalım büsbütün donduktan sonra yemeye hazırdır. Afiyet olsun
Pastane Kurabiyesi Damla Kurabiye (Reçelli Hindistan Cevizli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı