Pastane Islak Keki

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pastane Islak Keki Tanımı İçin Malzemeler

Kek materyalleri;
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt + yarım su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı koyu kakao(normal de olur)
7 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Sos materyalleri;
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı koyu kakao(normali de olur)
Yarım su bardağı dan bir parmak fazla tozşeker
Süslemek için;
Hindistan cevizi
Vişne (yada istenilen meyve)

Pastane Islak Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Pastanelerdeki bir dilim ıslak keke 15 lira vermeye son
Şeker ve yumurtaları rengi beyazlayana kadar çırpın.
Yağ, süt ve suyu ekleyip karıştırın.
Unu, kakaoyu, vanilini ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin.
Katı yağla yağladığımız borcama harcı döküp 180° de evvelden ısıtılmış fırında pişirin.
Fırınınıza nazaran mühlet değişir. 20 dk dan sonra kürdan testi ile denetimli pişirin. Kürdanı keke batırın çıkarın tertemiz çıkıyorsa pismiştir.
Sos materyallerini tencereye alıp karıştırarak ocakta yalnızca fokurdatıyoruz kaynatmıyoruz.
Kek ve sos ikisi de ılık olunca keki aykırı çevirip tekrar kabına koyun.
Hem kürdanlayın hem dilimleyin ve sosu döküp çekmesini bekleyin.
Üzerini hindistan cevizi ve vişneyle ya da istediğiniz üzere süsleyin. Afiyet olsun
Pastane Islak Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst