Pastane Açması Tanımı İçin Malzemeler
2 paket % 75 yağlı margarin
1,5 su bardağı su
4 yemek kaşığı şeker
42 gramlık yaş maya
2 yemek kaşığı tuz
3 adet yumurta
9 su bardağı un
Üzeri için;
2 adet yumurta sarısı
İçi için;
Beyaz peynir
Pastane Açması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda ısısındaki margarin karıştırma kabına alınır.
Üzerine şeker, yumurta, su, maya eklenip karıştırılır.
Un ve üzerine tuz eklenip ele yapışan bir hamur yoğrulur 20 dakika mayalandırılır.
Unlanmış tezgaha alınır. 28-29 beze yapılır 15 dakika bekletilir.
Elimizin tabanı ile ortasına bastırılır.
Çukur kısma peynir koyulup kapatılır.
Baş parmağımızın kenarı ile bastırılıp form verilir. Tepsiye aralıklı dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp, üzeri çatalla çizilir.
15-20 dakika tepsi mayası yapılır.
Isınmış 180-200 derecede pişirilir.
Pastane Açması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 paket % 75 yağlı margarin
1,5 su bardağı su
4 yemek kaşığı şeker
42 gramlık yaş maya
2 yemek kaşığı tuz
3 adet yumurta
9 su bardağı un
Üzeri için;
2 adet yumurta sarısı
İçi için;
Beyaz peynir
Pastane Açması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda ısısındaki margarin karıştırma kabına alınır.
Üzerine şeker, yumurta, su, maya eklenip karıştırılır.
Un ve üzerine tuz eklenip ele yapışan bir hamur yoğrulur 20 dakika mayalandırılır.
Unlanmış tezgaha alınır. 28-29 beze yapılır 15 dakika bekletilir.
Elimizin tabanı ile ortasına bastırılır.
Çukur kısma peynir koyulup kapatılır.
Baş parmağımızın kenarı ile bastırılıp form verilir. Tepsiye aralıklı dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp, üzeri çatalla çizilir.
15-20 dakika tepsi mayası yapılır.
Isınmış 180-200 derecede pişirilir.
Pastane Açması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı