Pastane Açması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pastane Açması Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık su
1 büyük çay bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı şeker
1 tane yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
75 gram tereyağ (Bezelerin üstüne koymak için)
Üzerine sürmek için
2 yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ

Pastane Açması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kabın içine sıvı materyalleri şeker ve mayayı alıp karıştıralım.
Daha sonra tuz ve unu denetimli bir biçimde ek edelim.
45dk mayalandırdıktan sonra 16 beze yapalım.
Üzerlerine 1 tatlı kaşığı tereyağ koyup 15 dinlendirelim.
Dinlenen bezeleri yağ ile birlikte elimizle açalım ve şeritler yapalım.
Bütün bezeler bitince yavaşça uzatıp iki üç kere kıvırıp iki ucunu birleştirelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 25 dakika tepside mayalandırdıktan sonra 200 derecede pişirelim.
 
Geri
Üst