Pastane Açması Tanımı İçin Malzemeler
1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için)
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
2,5 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı un
150 gram tereyağ
Üzeri için;
3 adet yumurta sarısı
1,5 tatlı kaşığı süt
1 çay kaşığı pekmez
Pastane Açması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su,süt,şeker ve mayayı karıştırıp yoğurma kabında 5 dk bekletiyoruz.
Sonrasında tuz,yumurta ve sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz.
Azar azar un ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hazırladığımız hamuru 1 saat ılık bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurun evvel havasını alıyoruz sonrasında eşit 20 bezeye ayırıyoruz.
Her bezeye tereyağ dökerek elle bastırarak açabildiğimiz kadar açıyoruz ve rulo biçiminde sarıyoruz.
Tüm bezelere tıpkı süreci yapıyoruz ve iki adet ruloyu saç örgüsü formunda gevşek bir formda birbirine doluyoruz ve birleştirip tepsimize diziyoruz.
Tepsidede 45 dk ılık bir ortamda tepsi mayası için bekliyoruz.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Açmamız hazır, afiyet olsun
Pastane Açması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için)
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
2,5 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı un
150 gram tereyağ
Üzeri için;
3 adet yumurta sarısı
1,5 tatlı kaşığı süt
1 çay kaşığı pekmez
Pastane Açması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su,süt,şeker ve mayayı karıştırıp yoğurma kabında 5 dk bekletiyoruz.
Sonrasında tuz,yumurta ve sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz.
Azar azar un ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hazırladığımız hamuru 1 saat ılık bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurun evvel havasını alıyoruz sonrasında eşit 20 bezeye ayırıyoruz.
Her bezeye tereyağ dökerek elle bastırarak açabildiğimiz kadar açıyoruz ve rulo biçiminde sarıyoruz.
Tüm bezelere tıpkı süreci yapıyoruz ve iki adet ruloyu saç örgüsü formunda gevşek bir formda birbirine doluyoruz ve birleştirip tepsimize diziyoruz.
Tepsidede 45 dk ılık bir ortamda tepsi mayası için bekliyoruz.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Açmamız hazır, afiyet olsun
Pastane Açması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı