Pastane Açması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pastane Açması Tanımı İçin Materyaller
2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6.5-7 su bardağı un
Ortası İçin
Tereyağı
Üzeri İçin
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pekmez

Pastane Açması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur yoğurma kabımıza 6 su bardağı un mayayı alıp karıştıralım ortasını açıp sıvı materyalleri daha sonra da tuz şekeri ilave edip güzelce yoğuralım.
Kalan 1 bardak unu yavaş yavaş ek edelim hafif ele yapışan bir hamur olmalı yoğurma süreci kıymetli hamuru 8-10 dakika yoğurmamız gerekli güzelce yoğurduğumuz hamuru 1 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru 14-16 modüle bölelim ve üzerlerine 1 çay kaşığı tereyağı sürelim. Elimizle açabildiğimiz kadar açalım incelttiğimiz hamuru ikiye katlayıp rulo yapalım.
Açma formu verelim tavsiyem akşamdan yapıp sabah pişirmektir dolapta yavaş mayalanan açma daha lezzetli ve yumuşak olacaktır çabucak pişirecekler yarım saat tepsi mayasında oda sıcaklığında bekletsinler lütfen.
Üzerine 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı pekmez karıştırıp sürün 180 derece alt üst ayarda ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst