AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pastacilikta kakao yagi ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Pastacılıkta kakao yağı ne işe yarar?​

Çikolatanın ağzımızda kolayca erimesini sağlayan, kakaonun yağıdır. Bunun yanı sıra, kakao yağının kozmetikte de önemli bir kullanım alanı vardır. Çok iyi bir antioksidan ve nemlendiricidir. Kakao yağı, yapısı sayesinde oda sıcaklığında uzun süre saklanabilir.

Kavrulmuş kakao çekirdeğine ne ad verilir?​

Kavrulan kakao çekirdekleri daha sonra öğütülür. Değirmenden çıkan ürün, yağ ve yağlı zerreciklerden oluşan, akışkan karakterli bir lapa görünümündedir. Bu ürüne “çikolata likörü” ya da “acı çikolata” ya da “kakao kitlesi” adı verilir.
Zarflar kırıldığı zaman çekirdek ve posa sterildir fakat zarflardan, çalışanların ellerinden, böceklerden, taşıma amacıyla kullanılan tanklardan vb. gelen çeşitli mikroorganizmalar tarafından kontamine olurlar. Çekirdeği çevreleyen posa, çekirdekte renk ve aroma gelişmesi için bir fermantasyon işlemine tabi tutulur.
Kakao yağı nereden temin edilir?
Kakao yağı genelde aktar ve eczanelerde satılır.
Kakao yağı ile ne yapılır?
Yağı alınmayan kakao tohumları çikolata yapımında kullanılır. Yağı alınan kakao tozu ise süte eklenerek içilebilir ya da kek, kurabiye, pasta gibi hamur işlerinin içine eklenebilir. Uzun raf ömrüne sahip olan kakao yağı özellikle kozmetik ve gıda sektöründe yaygın olarak kullanılır.

Çikolatayı kim icat etti?​

Orta Amerika’ya Mayalar tarafından getirildiği sanılmaktadır.

Kakao çekirdeği nasıl fermente edilir?​

ÜZERLERİNDE YAPIŞKAN PULP BULUNAN KAKAO MEYVELERİ KUTU VE SEPETLERE YERLEŞTİRİLİR VEYA KÜMELER HALİNDE TOPRAKTA AÇILAN ÇUKURLARA KONULARAK ÜZERLERİNE MUZ YAPRAKLARI ÖRTÜLÜR. 6-7 GÜN SÜRE İLE FERMENTE EDİLİR. FERMENTASYONUN 1.GÜNÜNDE YAPIŞKAN PULP SIVI HALE GEÇEREK YÜKSELEN SICAKLIĞIN ETKİSİYLE ÇEKİRDEKTEN AYRILIR.
Fermantasyon, çekirdeklerin doğal lezzetlerini geliştirmek için kritik bir adımdır. Kakao çekirdeklerini çevreleyen beyaz tabakanın doğal biyokimyasal reaksiyonlar sayesinde gelişimi yaklaşık 6-8 günlük bir süreçtir. Kakao çekirdeğinde bulunan doğal tanenler, asitleri gidermeye yardımcı olur.
Kakao yüze zarar verir mi?
Kakao içinde barındırdığı yüksek derecede antioksidan ve vitaminlerle cilt için mükemmel bir koruyucudur. Evde hazırlayabileceğiniz doğal kakao maskesi, cildinizi harekete geçirip canlandırmanın yanı sıra, yaşlanma nedenlerine karşı hem iç hem dıştan etkin bir koruma sağlayacak.
 
Geri
Üst