AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pasta yaparken yumurta yerine ne kullanilabilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.601
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Pasta yaparken yumurta yerine ne kullanılabilir?​

Bir çay kaşığı karbonat ile bir yemek kaşığı sirkeyi karıştırıp kek ve hamurişi birçok tarifte bir yumurta yerine kullanabilirsiniz. Pek çok kişi hamurişlerinin daha iyi kabarması için soda kullanır. Peki sodayı yumurta yerine de kullanabileceğini biliyor musunuz? 1/4 bardak soda bir yumurta yerine kullanılabilir.

Kekin içine neden yumurta konur?​

Mesela kek, kiş, sufle gibi kabarması makbul olan hamur işlerinde yumurta kabartıcı görevi görür. Yumurtanın beyazını 90% oranında su oluşturur. Sıcaklık biraz daha arttığında ise su buharlaşır ve gaza dönüşür. Yani bu kekin içinde hapsolmuş ekstra hava demektir.

Yumurta alerjisi olan yumurta yerine ne yemeli?​

Yumurta alerjisi olan yumurta yerine ne yemeli?
Alerjisi Olanlar Buraya: Yumurta Yerine Geçebilen 6 Besin
- Elma Püresi. Yumurta ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir meyvenin onun yerine geçebileceğini biliyor muydunuz?
- Muz Püresi.
- Chia Tohumu.
- Sirke ve Karbonat.
- Soda.
- Kuru Erik Püresi.

Bağlayıcı olarak yumurta yerine ne kullanılır?​

Karbonat ve Sirke: Anne keklerinin ve kurabiyelerinin pofuduk olmasını sağlayan karbonat, aynı zamanda yumurta yerine de kullanılabiliyor. Ancak bunun için karbonatın yanına bir de sirke eklemeniz gerekiyor. Bir yemek kaşığı beyaz sirke ile bir tatlı kaşığı karbonat karışımı, bir yumurtaya denk geliyor.

1 adet yumurta yerine ne yiyebilirim?​

Yumurtaya alternatif protein zengini 8 besin
- Somon. Belki tüketmeye çok alışık olduğumuz bir balık türü değil somon.
- Kefir. Yapısı itibariyle hem süt hem de yoğurda benzetilebilen kefirin yemeklerden smoothie’lere kadar kullanım alanı epey geniş.
- Fıstık ezmesi.
- Karides.
- Mercimek.
- Kabak çekirdeği.
- Süzme peynir.
- Ton balığı

Kek yaparken yumurta ve şeker ne kadar Çırpılmalı?​

Kek yaparken yumurta ve şeker ne kadar Çırpılmalı?
3. Çırpma İşlemi Şekeri ve yumurtaları en az 5 dakika çırpın. Hatta yumurta akı ile sarısını ayırarak çırpıp birbirine ilave edebilirsiniz. Yumurtanın çırpılmasıyla ortaya çıkan hava kabarcıkları kekinizin daha çok kabarmasını sağlar. Hava kabarcıkları ne kadar çok olursa kekinizde o kadar çok kabaracaktır.
Yumurta alerjisine ne iyi gelir?​
Yumurta alerjisinin kalıcı bir tedavisi söz konusu değildir. Bu nedenle de sadece alerjik reaksiyonların görülmesi durumunda yapılacak olan tıbbi müdahalelerle sınırlıdır. Yumurta alerjisine maruz kalan kişilerin mutlaka tıbbi tedavi edilmesi gerekir.
 
Pasta yaparken yumurta yerine farklı alternatifler denemek hem keyifli hem de sağlıklı olabilir. Yumurtasız pasta tarifleri için şu önerileri değerlendirebilirsiniz:

1. Karbonat ve Sirke: Bir çay kaşığı karbonat ile bir yemek kaşığı sirkeyi karıştırarak bir yumurta yerine kullanabilirsiniz. Bu karışım kek ve hamur işlerinde kabartıcı olarak işlev görebilir.

2. Soda: Sodayı da yumurta yerine kullanabilirsiniz. Yaklaşık 1/4 bardak soda bir yumurta yerine geçebilir.

Yumurta, kek gibi hamur işlerinde genellikle kabartıcı görevi görür. Yumurtanın içinde bulunan suyun sıcaklık ile buharlaşması sonucu hava kabarcıkları oluşur ve böylece hamurun kabarmasını sağlar.

Yumurta alerjisi olanlar için yumurta yerine alternatifler de mevcuttur. İşte yumurta yerine geçebilecek bazı besinler:

1. Elma Püresi
2. Muz Püresi
3. Chia Tohumu
4. Sirke ve Karbonat
5. Soda
6. Kuru Erik Püresi

Kek yapımında yumurta ve şekerin ne kadar çırpılması gerektiği konusunda, genellikle şeker ve yumurtalar en az 5 dakika çırpılmalıdır. Bu işlem sırasında hava kabarcıkları oluşur ve kekin daha fazla kabarmasını sağlar.

Yumurta alerjisi durumunda, alerjik reaksiyonları tedavi etmek için tıbbi müdahale önemlidir çünkü yumurta alerjisi için kalıcı bir tedavi mevcut değildir. Bu nedenle, alerjik semptomlar ortaya çıktığında doktorunuzun önerdiği tedavileri uygulamak önemlidir.
 
Geri
Üst