AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pasta uzerine ne dokulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Pasta üzerine ne dökülür?​

Şeker hamuru dinlenirken önceden pişirmiş olduğunuz pandispanya, katlarına ayrılıp lezzetli krema ile doldurulur ve sonra bu krema pandispanyanın etrafına muntazam bir şekilde sürülür. Bunun için krem şanti veya tereyağı kreması kullanabilirsiniz.
Krokanlı yaş pasta nasıl yapılır?
Krokanlı Pasta Nasıl Yapılır?
- Fındık, tereyağı ve şekeri tencereye alıp orta ateşte karıştırarak karamelize edin.
- Bardakla üzerlerine vurarak küçük parçalara bölün.
- Sıcak sütü azar azar ekleyip karıştırın ve karamelli sütü soğumaya bırakın.
- Keklerin arasına krema sürüp krokan serpiştirin ve üst üste yerleştirin.

Pastanın içindeki muzun kararmaması için ne yapılır?​

Pasta üzerindeki meyvelerin kararmaması için jöle, meyve tabağındakiler için ise limon suyu işinize yarayacaktır….MEYVELERİN KARARMASINI ÖNLEYEN JÖLE İÇİN MALZEMELER *
- 1 su bardağı su.
- 1 çay kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı şeker ile evde kolaylıkla şeffaf jelatin yapabilirsiniz.
Pasta kreması pastanın üstüne sürülür mü?
Ben bu kremayı ara krema olarak ve pastanın dışını sıvadıktan sonra pastayı süslemek için kullanıyorum. Krem şanti sevmeyenlere öneririm hem ağır olmuyor, hem de süslemesi çok kolay oluyor. Tadı da çok lezzetli. Bekletmeden pasta süslemesinde kullanabilirsiniz.
Polka pasta, dışındaki çıtır sütlü çikolatası ve kavrulmuş badem ile dayanılmaz bir lezzet sunuyor. İçi pate a choux (pataşu hamuru) ile siyah kadife kekle tatlandırılmış akışkan çikolata ve bolca meyve parçacıklı olan Polka pasta, dışındaki çıtır sütlü çikolatası ve kavrulmuş badem ile dayanılmaz bir lezzet sunuyor.
EKPA pasta nedir?
Pelit’in efsaneleşen lezzetlerinden biri; Ekpa Muzlu. İsmini kullanılan kıtır ekler hamurundan alıyor. Üst kısmında sarı pişmiş kremanın ortasına havuz şeklinde akışkan profiterol sosu eklenip üzeri, Ekpa hamuru ve pudra şekeriyle kaplanıyor .

Krokan pasta nedir?​

Fransız mutfağına ait olan krokan tarifi için temel olarak su, şeker ve kuruyemiş gibi malzemeler kullanılmaktadır. Hemen her evdeki malzemelerle kolaylıkla yapılabilen krokan, köken olarak Fransızca’da “çıtır” anlamına gelen “croquant” kelimesine dayanmaktadır.
Krokan nedir nasıl yapılır?
Krokan Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yanmaz yapışmaz teflon tabanlı bir tavaya Antep fıstığı içi ve toz şekeri alın.
- Ocağın altını yakın.
- Şeker tamamen eridiğinde birkaç damla limon suyu damlatıp karamel rengini alan şekeri kısa bir süre daha pişirin.
 
Geri
Üst