Pasta nelerle suslenir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
174.960
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Pasta nelerle süslenir?​

Pasta Süsleme Önerileri: Yaş Pasta. Pastalarınızı süslerken üzüm, kuru kayısı badem, ceviz, gibi kuru meyveleri tek başına kullanabilirsiniz. Ancak daha renkli bir görüntü için karıştırarak kullanmanızı öneriyoruz. Pudra şekeri ve dövülmüş Antep fıstığı pasta süslemede hayat kurtarıcıdır!
Pasta süsü nerelerde kullanılır?
Kullanıma hazır olan bu ürün ile tariflere renkli ve neşeli görünümler vermek mümkün. Pasta, kek, kurabiye, muffin, dondurma, tatlı ve benzeri tüm tarifler için kullanılabilir.
Dekor için hangi çikolata kullanılır?
Kuvertürde olduğu gibi konfiseri çikolatanın da bitter, fildişi ve frambuaz gibi çeşitleri vardır. Pastacılıkta sadece dekor ve süsleme amacıyla kullanılır.

Pasta süslemek için çikolata nasıl eritilir?​

Mikrodalgada kullanıma uygun bir kabın içine küçük parçalara ayırdığınız ya da rendelediğiniz çikolatalarınızı koyun ve mikrodalgaya koyun. Mikrodalgada ortalama 50 derece yeterli olacaktır ama bu mikrodalga fırınınızın performansına göre değişiklik gösterebileceğinden mutlaka kontrollü bir şekilde eritin.
Pasta kenarı nasıl süslenir?
Pasta kenarlarını hindistan cevizi veya çikolata parçalarıyla süslemek biraz zor oluyor. Kaplarken malzemeler ziyan olabiliyor. Bence pasta kenarlarını süslemenin en kolay yolu çikolatayla şeritler yaparak kapatmak. Hem çok havalı görünüyor, hem de bunu yapmak için çok fazla çikolata gerekmiyor.
A101 de pasta süsü var mı?
Kenton Pasta Süsü Dekor Mavi 60G – A101.
Hazırlanışı
- Glazür toz karışımını bir kaba alın. Üzerine 25-30 ml (yaklaşık 2,5-3 yemek kaşığı) suyu azar azar ekleyerek iyice karıştırın.
- Glazür kıvam alınca bekletmeden kullanın. Arzuya göre glazürünüzü su yerine aynı miktarda süt ile de hazırlayabilirsiniz.
- Öneri: •
Kuvertür çikolata ne için kullanılır?
Çikolata ve çikolatalı şekerleme yapımında ana malzeme olan kuvertür çikolata; pasta, kek ve çikolatalı tatlıların içine katılır. Külçe halinde alınan kuvertür çikolata el rendesi ile rendelenerek veya tırtıklı bir bıçakla kıyılarak pasta ve kekleri süslemede kullanılır.
Nutella benmari usulü nasıl eritilir?
İlk önce küçük bir tencerede biraz su kaynatıyoruz. Ocağın altını orta ayara kısıp tencerenin üzerine sıcağa dayanıklı bir kap otutturuyoruz. Bunun içerisine çikolatamızı küp küp kırıp sürekli karıştırarak eritelim. Çikolata sosumuz hazır!

Çikolata eriterek çikolata sosu nasıl yapılır?​

Kullanacağınız çikolataları kırıp büyük bir cezve veya tavaya alın üzerine ısıttığınız sıcak sudan biraz ekleyin üzerini geçmesin. Sonra cezvenizi ocağa alın ve karıştırarak eritin çikolatalarınızı. Kıvamını ne kadar sıvı istiyorsanız ona göre azar azar sıcak su ilave edin.
Pastanın etrafı ne ile kaplanır?
Pastanın hem içini bununla doldurabilir hem de dışını sıvayabilirsiniz. Tereyağı kreması pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki tereyağının uzun uzun çırpılmasıyla hazırlanır. Bunu da hem pastanın içine hem de dışına kullanabilirsiniz.
Pastanın üstüne krema nasıl yapılır?
Nasıl Yapılır?
- Süt, un ve nişastayı karıştırarak pişirin. Şeker ve vanilyayı ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan kremaya bir poşet krem şantiyi döküp 2-3 dakika kadar çırpın. ( krem şantiye ayrıca süt eklenmeyecek)
- Hiç bekletmeden pasta süslemeye başlayabilirsiniz.
 
Geri
Üst