AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Past Perfect Ne Zaman Kullanilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Past Perfect Ne Zaman Kullanılır? Past Perfect tense, geçmişteki bir olayın diğerinden önce gerçekleştiğini ifade eder. Bu zaman yapısı, iki geçmiş olay arasındaki ilişkiyi vurgulamak için kullanılır. Geçmişteki bir olayın tamamlanmış olduğunu ve başka bir olayın ondan önce meydana geldiğini belirtir. Bu zaman yapısı, “di” veya “miş” ekleri ile oluşturulur. Geçmişteki bir olayın tamamlanmış olduğunu vurgulamak için kullanılır. Örneğin, “O işe başlamadan önce birçok deneyim kazanmıştı.”
İçindekiler

Past Perfect Ne Zaman Kullanılır?

Past Perfect, geçmişteki bir olayın başka bir geçmiş olaydan önce gerçekleştiğini belirtmek için kullanılır. Past Perfect, “had + fiilin üçüncü hali” şeklinde oluşturulur. Bu tense, genellikle iki geçmiş olay arasındaki zaman ilişkisini ifade etmek için kullanılır.

Past Perfect Nasıl Oluşturulur?

Past Perfect tense oluşturmak için, özne + “had” + fiilin üçüncü hali kullanılır. Örneğin:
Olumlu Cümle: Ben filmi izlemiştim. (I had watched the movie.)
Olumsuz Cümle: O kitabı okumamıştı. (He had not read the book.)
Soru Cümlesi: Sen ona söylemiş miydin? (Had you told him?)

Past Perfect tense, geçmişteki bir olayın başka bir geçmiş olaydan önce gerçekleştiğini belirtmek için kullanılır. Örneğin:
– Geçmişteki bir olaydan önce gerçekleşen bir olayı anlatırken:
Örnek: I had already finished my homework when my friends came over. (Arkadaşlarım gelmeden önce ben ödevimi zaten bitirmiştim.)
– Bir olayın geçmişte gerçekleştiğini ve başka bir olayın bu olaydan önce gerçekleştiğini belirtirken:
Örnek: The train had already left when we arrived at the station. (İstasyona vardığımızda tren zaten kalkmıştı.)
– Bir olayın geçmişte gerçekleştiğini ve başka bir olayın bu olaydan önce gerçekleştiğini belirtirken:
Örnek: She had never been to Paris before she went there last summer. (Geçen yaz oraya gitmeden önce hiç Paris’e gitmemişti.)

Past Perfect ile Diğer Zamanlar Arasındaki Fark Nedir?

Past Perfect tense, geçmişteki bir olayın başka bir geçmiş olaydan önce gerçekleştiğini belirtirken, Simple Past tense ise sadece geçmişteki bir olayı ifade eder. Past Perfect, iki geçmiş olay arasındaki zaman ilişkisini vurgularken Simple Past, tek bir geçmiş olayını anlatır.

Past Perfect ile Simple Past Arasındaki Örnekler

Past Perfect: I had already eaten when she arrived. (O gelmeden önce ben zaten yemiştim.)
Simple Past: I ate dinner before she arrived. (O gelmeden önce akşam yemeğini yedim.)
Past Perfect: They had finished the project before the deadline. (Onlar, son teslim tarihinden önce projeyi bitirmişlerdi.)
Simple Past: They finished the project before the deadline. (Son teslim tarihinden önce projeyi bitirdiler.)

Past Perfect Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

– Past Perfect tense, geçmişteki bir olayın başka bir geçmiş olaydan önce gerçekleştiğini belirtmek için kullanılır. Bu nedenle, iki geçmiş olay arasındaki zaman ilişkisini doğru bir şekilde ifade etmek önemlidir.
– Past Perfect tense, genellikle bir olayın geçmişte gerçekleştiğini ve başka bir olayın bu olaydan önce gerçekleştiğini belirtmek için kullanılır. Bu nedenle, olayların sırasını doğru bir şekilde ifade etmek önemlidir.
– Past Perfect tense, “had + fiilin üçüncü hali” şeklinde oluşturulur. Fiilin üçüncü hali, düzenli fiillerde “-ed” veya “-d” eklenerek oluşturulurken, düzensiz fiillerde ise fiilin üçüncü hali kullanılır.

Past Perfect Ne Zaman Kullanilir?

Geçmişteki bir olayın diğerinden önce gerçekleştiğini belirtmek için kullanılır.
İki geçmiş olay arasındaki zaman ilişkisini vurgulamak için kullanılır.
Geçmişteki bir olayın sonucunu anlatmak için kullanılır.
Geçmişteki bir olayın ne zaman tamamlandığını belirtmek için kullanılır.
Geçmişteki bir olayın ne kadar süreyle devam ettiğini vurgulamak için kullanılır.

Past Perfect, geçmişteki bir olayın diğerinden önce gerçekleştiğini belirtir.
İki geçmiş olay arasındaki zaman ilişkisini vurgulamak için Past Perfect kullanılır.
Past Perfect, geçmişteki bir olayın sonucunu anlatmak için kullanılır.
Geçmişteki bir olayın ne zaman tamamlandığını belirtmek için Past Perfect kullanılır.
Geçmişteki bir olayın ne kadar süreyle devam ettiğini vurgulamak için Past Perfect kullanılır.

Geri