Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağından 1 parmak eksik ılık su
1 su bardağından 1 parmak eksik ılık süt
Yarım paket yaş maya
Yarım yemek kaşığı toz şeker (mayalanması için)
1 çay bardağı un (mayalanması için)
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
Yarım yemek kaşığı mahlep
2 adet küçük boy yumurta
125 gram tereyağı
Aldığı kadar un (yaklaşık 6,5 su bardağı )
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurta sarısı
1 tutam pudra şekeri
Bir miktar fındık
Paskalya Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ılık suyun içinde mayayı ve şekeri eritip, 10 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
10 dakika sonra, içine ılık sütü ve 1 çay bardağı unu ilave edip, biraz çırpıp ağzını kapatıp yaklaşık 15 dakika daha mayalanmaya bırakıyoruz.
Bir kasenin içinde yumurtayı, yarım büyük su bardağı şekerle çırpıp mayanın içine ilave ediyoruz ve sırayla eritip ılımış olan tereyağımızı, mahlebimizi de ilave ettikten sonra, biraz daha karıştırıp unu eleyerek ilave ediyoruz.
Kulak memesi kıvamında, yumuşak bir hamur elde edip, ağzını kapatıp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamuru, büyük çörekleriniz olsun istiyorsanız, 15 eşit parçaya; küçük istiyorsanız, 30 eşit parçaya bölüyoruz.
Saç örgüsü yapmak için, 3 eşit parça hamuru uzunlamasına yuvarlıyoruz.
Şekil verdikten sonra tepsiye aralıklarla dizip, tekrar yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz ve üzerine yumurta sarısını sürüp, fındık kırıklarını serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Paskalya Çöreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağından 1 parmak eksik ılık su
1 su bardağından 1 parmak eksik ılık süt
Yarım paket yaş maya
Yarım yemek kaşığı toz şeker (mayalanması için)
1 çay bardağı un (mayalanması için)
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
Yarım yemek kaşığı mahlep
2 adet küçük boy yumurta
125 gram tereyağı
Aldığı kadar un (yaklaşık 6,5 su bardağı )
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurta sarısı
1 tutam pudra şekeri
Bir miktar fındık
Paskalya Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ılık suyun içinde mayayı ve şekeri eritip, 10 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
10 dakika sonra, içine ılık sütü ve 1 çay bardağı unu ilave edip, biraz çırpıp ağzını kapatıp yaklaşık 15 dakika daha mayalanmaya bırakıyoruz.
Bir kasenin içinde yumurtayı, yarım büyük su bardağı şekerle çırpıp mayanın içine ilave ediyoruz ve sırayla eritip ılımış olan tereyağımızı, mahlebimizi de ilave ettikten sonra, biraz daha karıştırıp unu eleyerek ilave ediyoruz.
Kulak memesi kıvamında, yumuşak bir hamur elde edip, ağzını kapatıp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamuru, büyük çörekleriniz olsun istiyorsanız, 15 eşit parçaya; küçük istiyorsanız, 30 eşit parçaya bölüyoruz.
Saç örgüsü yapmak için, 3 eşit parça hamuru uzunlamasına yuvarlıyoruz.
Şekil verdikten sonra tepsiye aralıklarla dizip, tekrar yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz ve üzerine yumurta sarısını sürüp, fındık kırıklarını serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Paskalya Çöreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı