AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pasif sessizlik nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Pasif sessizlik nedir?​

Kabullenici sessizlik (acquiescent silence); çalışanın fikirlerini, düşünce ve önerilerini açıkça söylemenin ve fark yaratmanın anlamsız ve gereksiz olduğu inancıyla sessiz kalmasıdır. Dolayısıyla, kabullenici sessizlik pasif davranış özellikleri içermektedir.

Örgutsel sessizlik nedir?​

Örgütsel sessizlik; Üyelerin örgütlerini değiştirme ve geliştirme kapasitelerinin olmasına rağmen; bilinçli bir şekilde düşüncelerini ve görüşlerini ortaya koymaktan geri durma halidir[4].
Sessizlik iklimi nedir?
Örgütlerde sessizlik ikliminin ortaya çıkışı, işgörenlerin düşüncelerini açıkça ortaya koymalarının etkisiz ve tehlikeli olacağı inancına sahip olmaları ile başlamaktadır. Bununla birlikte, işgörenlerin örgüte olan duygusal bağlılıklarının örgütün iklimi ve ortamından etkileneceği genel olarak kabul edilmektedir.
Mutlak sessizlik ne demek?
sessizligi tamamlayan gorsel ve hissel boslugun da olmasi durumunda kafanizin icindeki karmakarisik seslerin de susmasi ve bu ani saygiyla bi kenarda izlemesiyle olusan, kulaklariniz, gozleriniz, beyninizle hissettiginiz huzur durumu.

Fırsatçı sessizlik nedir?​

Fırsatçı Sessizlik (Opportunistic Silence), iş ile alakalı fikirlerin, bilginin veya görüşlerin, diğerlerine zarar vermeyi göze alarak kendilerine avantaj sağlamak amacıyla stratejik olarak gizli tutulması olarak tanımlanmaktadır.

Sağır kulak sendromu nedir?​

Örgütsel hareketsizlik olarak adlandırılan sağır kulak sendromu, iş görenlerin hoşnutsuzluklarını doğrudan açık bir şekilde ifade etmelerini cesaretlendirmeyen ortamlarda büyür ve bir örgütsel norm olarak ortaya çıkar (Pinder ve Harlos, 2001, s.345-346).
Örgütsel sessizliğin nedenleri nelerdir?
Çakıcı (2008: 125) ise, örgütsel sessizlik nedenlerini “yönetsel ve örgütsel nedenler, iş ile ilgili korkular, tecrübe eksikliği, izolasyon korkusu ve ilişkileri zedeleme korkusu” olarak beşe ayırmıştır.
 
Geri
Üst