Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pasif ogrencilik nasil duzelir?

Editör

Yeni Üye

Pasif öğrencilik nasıl düzelir?​

Bu durumu düzeltmek isteyen öğrencilerin ise basit birkaç adımı takip ederek aktifleştirme işlemlerini yapması mümkündür. Pasif öğrenci yazan kişilerin kayıtlı oldukları üniversitenin akademik takvimine göre ders seçim işlemlerini yapmalarının ardından danışman onayı ile aktif öğrenci yapılması mümkündür.

AÖL pasif öğrenci ne demek?​

Öğrenciler üniversitede ders seçimi yapmak zorundadır. Ders seçimi yapmayan öğrenciler genellikle pasif öğrenci statüsüne dahil edilir. Üniversitede öğrenciler istediği zaman kayıtlarını dondurabiliyor. Dondurulma işlemleri sonrası öğrenciler pasif öğrenci olarak adlandırılıyor.

3 dönem sınavına kimler girebilir AÖL?​

3 dönem sınavına kimler girebilir AÖL?
17 yaşını doldurmuş açık liseliler III. Dönem kayıt yenileme yaptırarak 3. dönem sınavlarına girebilecekler.

Pasif öğrenci ne zaman aktifleştirilir?​

Ders kayıt ve ders seçimi işlemleri sonuçlanıncaya kadar, öğrencilerimizin YÖKSİS’te pasif görüneceklerdir. Dolayısıyla e-devletten belge alamayacaklardır. Öğrenci danışmanları ders seçim işlemlerini onayladıktan sonra öğrencilerimiz YÖKSİS’te aktif hale gelecektir.

Pasif öğrenci okuldan atılır mı?​

2 milyon ‘pasif’ öğrencinin kaydı silinecek. Çünkü 4 dönem üst üste katkı payı veya öğrenim ücretini ödemeyenlerin ilişiklerinin kesileceğine ilişkin bir madde kabul edildi. Öğrenciliğini devam ettirmek için pasif öğrenci görünenler ücretlerini ödemezse kayıtlı oldukları programlardan ilişikleri de kesilmiş olacak.

Hacettepe pasif öğrenci ne demek?​

Hacettepe pasif öğrenci ne demek?
“(5) Akademik takvimde belirlenen süre sonuna kadar program kaydı yaptırmamış veya özel konular dersinden iki kez üst üste (K) notu almış öğrenciler pasif öğrenci olarak kabul edilirler. Öğretim üyelerinin danışmanlık yapabilecekleri öğrenci sayılarının belirlenmesinde pasif öğrenci sayısı dikkate alınmaz.”
Açık Lise 3 dönem ek sınavına kimler girebilir 2021?​
Ek sınav ise 16-20 ağustos 2021 tarihleri arasında online (çevrim içi) olarak yapılacaktır. EK SINAVA KİMLER KATILABİLİR? Ek sınava belirtilen tarihler arasında kayıt yenileyen tüm öğrenciler katılabilecektir.
AÖL Online sinavina kimler girebilir?​
Öğrenciler kayıtlı oldukları Açık Öğretim Okulu Müdürlüğüne ait Bilgi Yönetim Sisteminden, T.C. Kimlik numaraları/Öğrenci numaraları ve kişisel şifreleri ile giriş yaparak Online Sınavlara katılabilirler.

Pasif öğrenciliği düzeltmek isteyen öğrenciler için takip edilebilecek adımların başında ders seçimi yapmak gelmektedir. Öğrenciler, üniversitelerinin akademik takvimine göre derslerini seçerek danışman onayı alabilirler ve aktif öğrenci statüsüne geçiş yapabilirler.

AÖL (Açıköğretim Lisesi) öğrencileri de üniversite öğrencileri gibi ders seçmek durumundadır. Ders seçimi yapmayan veya kaydını donduran öğrenciler pasif öğrenci statüsüne dahil edilirler. Dondurma işlemlerinden sonra öğrencilerin aktif hale gelmesi için tekrar ders seçimi yapmaları gerekmektedir.

AÖL'nde 3. dönem sınavlarına girebilmek için 17 yaşını doldurmuş olan açık liseli öğrencilerin III. Dönem kayıt yenileme işlemlerini yapmaları gerekmektedir.

Pasif öğrencilerin aktifleştirilmesi, ders seçim ve kayıt işlemlerinin tamamlanmasına bağlıdır. Danışman onayı alındıktan sonra öğrenciler aktif hale gelirler ve YÖKSİS'te görüntülenebilirler.

Pasif öğrencilerin üniversiteden atılması durumunda, 4 dönem üst üste katkı payı veya öğrenim ücretini ödemeyenlerin ilişiklerinin kesilebileceği belirtilmektedir. Kayıtlı oldukları programlardan ilişikleri kesilen öğrenciler, öğrenci haklarını kaybedebilirler.

Hacettepe Üniversitesi'nde pasif öğrenci tanımı, belirlenen süre sonuna kadar program kaydı yaptırmayan veya belirli koşulları yerine getirmeyen öğrencileri kapsamaktadır.

Açık Lise 3 dönem ek sınavına 2021 yılında katılabilmek için belirtilen tarihler arasında kayıt yenileyen tüm öğrencilerin sınava girebileceği açıklanmaktadır.

AÖL online sınavlarına katılabilmek için öğrenciler, T.C. Kimlik numaraları/Öğrenci numaraları ve kişisel şifreleri ile Açık Öğretim Okulu Müdürlüğüne ait Bilgi Yönetim Sistemine giriş yapabilirler.

Geri