Pasif ogrenci kayit yenileme nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Pasif öğrenci kayıt yenileme nedir?​

Kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler Yükseköğretim Bilgi Sistemine pasif olarak gönderilir. Pasif durumdaki öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamazlar ancak azami öğrenim süreleri işlemeye devam eder. Aynı zamanda sahip oldukları yurt ve nakdi burs imkânlarından da faydalanamazlar.

Kayıt yenileme işlemi yapılmazsa ne olur?​

KAYIT YENİLEME İŞLEMİ 1. Süresi içinde kayıt yenileme işlemi yapılmazsa ne olur? Öğrenciler, her yarıyıl başında Senato’nun belirleyeceği süreler içinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Üniversite kayıt yenileme kimler yapar?
Kayıt yenileme nedir? – Kayıt ve Öğrenci İşleri Direktörlüğü Öğrenciler her akademik yarıyılın başında kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Yarıyıl kayıtlarının yapılabilmesi için o yarıyıla ait eğitim-öğretim ücretinin Akademik Takvim’de belirlenen tarihlerde ödenmiş olması gereklidir.

Pasif öğrenciler kayıt yenilememiş nasıl düzeltilir?​

Bu durumu düzeltmek isteyen öğrencilerin ise basit birkaç adımı takip ederek aktifleştirme işlemlerini yapması mümkündür. Pasif öğrenci yazan kişilerin kayıtlı oldukları üniversitenin akademik takvimine göre ders seçim işlemlerini yapmalarının ardından danışman onayı ile aktif öğrenci yapılması mümkündür.

E devlette öğrenci durumu pasif ne demek?​

Ders seçimi yapmayan öğrenciler genellikle pasif öğrenci statüsüne dahil edilir. Üniversitede öğrenciler istediği zaman kayıtlarını dondurabiliyor. Dondurulma işlemleri sonrası öğrenciler pasif öğrenci olarak adlandırılıyor.
Üniversite için sadece e kayıt yeterli mi?
ÜNİVERSİTE E KAYIT YETERLİ Mİ? Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.
E-Devlet’ten kayıt yaptırdıktan sonra üniversiteye gitmenize gerek yok, hazırlık sınavını olduktan sonra eğer geçerseniz direkt 1.sınıfa kaydınız yapılır.
Ders seçimi kayıt yenileme nedir?
Üniversitemizde kayıtlı olan öğrencilerin her yarıyıl başında ders seçimi yapıp öğrenci onayı verdikleri, öğretim elemanlarının ise danışmanlık işlemlerini yürüterek öğrencilere kayıt onayı verdiği sistemdir.

Üniversite pasif öğrenci ne demek?​

Pasif öğrenci ne zaman aktifleştirilir?​

Ders kayıt ve ders seçimi işlemleri sonuçlanıncaya kadar, öğrencilerimizin YÖKSİS’te pasif görüneceklerdir. Dolayısıyla e-devletten belge alamayacaklardır. Öğrenci danışmanları ders seçim işlemlerini onayladıktan sonra öğrencilerimiz YÖKSİS’te aktif hale gelecektir.

Geri