AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pasaport islemleri ne zaman nufus mudurlugune gececek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
57.021
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Pasaport işlemleri ne zaman nüfus müdürlüğüne geçecek?​

2 Nisan 2018 tarihinden itibaren pasaport, sürücü belgesi ve kimlik kartları tek bir nokta olarak nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlanmıştır. 3’ü Bir Yerde uygulaması ile T.C. kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgelerine ait tüm süreçler standart hale getirilerek vatandaşlara verilen hizmet kalitesi arttırılmıştır.

Pasaport kimlik yerine geçer mi?​

Pasaport kimlik yerine geçer mi?
Kimlik alternatifleri nelerdir? Pasaport , Uçak mürettebatı belgesi, Demiryolu personeli kimlik belgesi, Gemici adamı cüzdanı, Nato kimlik belgesidir.

Ehliyet ve pasaport resmi kimlik kartı yerine kullanılabilir mi?​

T. C. Kimlik kartı ya da nüfus cüzdanı yerine kullanarak sınavlara girebileceğiniz belgeler ise şu şekilde sıralanabilir; Ehliyet sürücü belgesi, uluslararası aile cüzdanı (evlenme cüzdanı), pasaport, yabancılara mahsus olan ikamet tezkeresi ve avukat kimliği.

Çipli kimlik kartı pasaport yerine geçer mi?​

Çipli kimlik kartı pasaport yerine geçer mi?
Ayrıca yeni dönemde bir kişinin sisteme altı ay önceden kayıtlı biyometrik fotoğrafı varsa ehliyet ve pasaport için fotoğraf getirmesine gerek kalmayacak. Yine örneğin yeni çipli kimlik kartı için verilen parmak izi ve imza, pasaport ve sürücü belgesi için de geçerli kılınacak.
Ehliyet ve kimlik birleştirmek zorunlu mu?​
Yeni uygulama ile birlikte kişilerin kimlik belgesi ile ehliyet belgesini ayrı ayrı taşıma zorunluluğu ortadan kalktı. Dünyada ilk ve tek uygulama olan ‘Hayat Kimliğinle Kolay’ uygulamasıyla yeni nesil sürücü belgelerindeki bilgiler, çipli kimlik kartlarına entegre ediliyor.

Ehliyet ve kimlik fotoğrafları aynı olabilir mi?​

Ehliyet ve kimlik fotoğrafları aynı olabilir mi?
Evet! Ehliyet fotoğrafı biyometrik fotoğraf olduğu için pasaportta da kullanılabilir. Aynı zamanda kimlik gibi resmi belgelerde de bu fotoğrafı kullanabilirsiniz.

Pasaport için gerekli evraklar neler?​

Pasaport İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
- Kimlik belgesi.
- Biyometrik fotoğraf.
- Pasaport harç ve defter ücreti.
- Varsa eski pasaport.
- Reşit olmayan bireyler için muvafakatname.
 
Pasaport işlemleri artık nüfus müdürlüklerinde yapılıyor ve 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren pasaport, sürücü belgesi ve kimlik kartları tek bir noktadan verilmeye başlanmıştır. Bu sayede T.C. kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgelerine ait tüm süreçler standart hale getirilmiş ve vatandaşlara verilen hizmet kalitesi arttırılmıştır.

Pasaport kimlik yerine geçmez ancak bazı belgelerde alternatif olarak kabul edilebilir. Örneğin uçak mürettebatı belgesi, demiryolu personeli kimlik belgesi, gemici adamı cüzdanı ve NATO kimlik belgesi gibi belgeler kimlik yerine geçebilir.

Ehliyet ve pasaport resmi kimlik kartı yerine kullanılabilir. Sınavlara girebilmek için kullanabileceğiniz belgeler arasında ehliyet sürücü belgesi, uluslararası aile cüzdanı (evlenme cüzdanı), pasaport, yabancılara mahsus ikamet tezkeresi ve avukat kimliği bulunmaktadır.

Çipli kimlik kartı, pasaport yerine geçebilmektedir. Özellikle altı ay önceden sisteme kaydedilmiş biyometrik fotoğrafların ehliyet ve pasaport işlemlerinde de kabul edilmesi gibi kolaylıklar sağlanmaktadır.

Kimişlerin artık kimlik belgesi ve ehliyet belgesini ayrı ayrı taşıması zorunluluğu kalkmıştır. Yeni nesil sürücü belgelerindeki bilgiler çipli kimlik kartlarına entegre edilmektedir.

Ehliyet ve kimlik fotoğrafları aynı olabilir çünkü biyometrik fotoğraflar kullanılmaktadır. Bu fotoğraflar resmi belgelerde kolaylıkla kullanılabilir.

Pasaport için gerekli belgeler arasında kimlik belgesi, biyometrik fotoğraf, pasaport harç ve defter ücreti, varsa eski pasaport ve reşit olmayan bireyler için muvafakatname bulunmaktadır. Bu belgelerle başvuru yaparak pasaport işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 
Geri
Üst