Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pasaport evlendikten sonra gecerli mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
41.970
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Pasaport evlendikten sonra geçerli mi?​

Bu yüzden pasaportta yer alan bir bilginin değişmesi halinde pasaportun yenilenmesi gerekir. Evlendikten sonra yeni bir pasaport için başvuru yapacaksan gerekli pasaport başvuru belgelerinin yanında yeni kimliğinin ya da nüfus müdürlüklerinden temin edebileceğin geçici kimlik belgesinin olması yeterli.

Evlenince pasaport değiştirilir mi?​

Evlenince pasaport değiştirilir mi?
Evet, özellikle seyahat etmeyi planlayanlar için evlendikten sonra düzenlenmesi gereken ilk belgeler kimlik kartı ve pasaporttur. Soyadından kaynaklanan değişimden dolayı hem kimlik kartının hem de pasaportun değişmesi gerekir.

Evlilik cüzdanı pasaport yerine geçer mi?​

Evlilik cüzdanı pasaport yerine geçer mi?
Pasaport ve/veya pasaport yerine geçen belge. Evlilik cüzdanı Doğum belgesi (doğumdan bir ay sonrasına kadar olan ebeveyn kimliği ile birlikte ibraz edilecek doğum belgeleri) Resmi kurum/kuruluşlar tarafından verilen fotoğraflı, mühürlü/damgalı ve T.C.

Pasaport ta medeni hal yazıyor mu?​

Bu nedenle, mahkeme kararıyla dahi olsa pasaportunuzdaki bilgilerinizi değiştirmek isterseniz (ad, soyad, medeni hal v.b.) yeni bir biyometrik pasaport başvurusunda bulunmanız gerekecek. Biyometrik pasaportların çiplerinde hassas elektronik devreler bulunuyor.

Yeni kimlik kartı Evlenince değişiyor mu?​

Yeni kimlik kartı Evlenince değişiyor mu?
Evlendikten sonra bireylerin kimliklerini değiştirmesi gereklidir. Kimlik değiştirilebilmesi için ise kimlik değiştirme ücreti yatırılması gerekmektedir. Evlilik sebebi ile kimlik değişimi için yatırılması gereken ücret 2021 yılı itibarı ile 30 TL olarak belirlenmiştir.

Evlenince kimlik nasıl değişir?​

Evlenince kimlik nasıl değişir?
İstediğiniz Nüfus Müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Kısaca evlendikten sonra kimlik değiştirme işlemleri için Nüfus Müdürlüklerine randevu alarak başvuru yapmak zorundasınız. Erkeklerin kimlik değiştirmesi zorunlu değildir. Ancak Nüfus Cüzdanı kullanan kişiler her durumda değişiklik işlemini yapmak zorundadır.
Evlilik cüzdanı resmi kimlik belgesi olarak kullanılabilir mi?​
Bir aileyi oluşturan eş ve çocukların kimlik bilgilerini kapsayan ve kişilerin uyruğunu kanıtlayan çok dilli resmi belgeye “uluslararası aile cüzdanı” adı veriliyor. Nikahtan sonra eşlere teslim edilen bu belge, halk arasında, “evlilik cüzdanı” olarak da biliniyor.

Evlenince yeşil pasaport iptal olur mu?​

Evlenince yeşil pasaport iptal olur mu?
Çocuklar, öğrenimlerine devam ettikleri sürece 25 yaşına kadar pasaportlarını kullanabilirler. Öğrenimleri sona erince bu durumu bildirmek ve yeşil pasaportlarını iptal ettirmek zorundadır. Kız çocuklar da 25 yaşın altında iken evlenirlerse yeşil pasaport statüleri sona eriyor.

Evlenince kütük değişiyor mu?​

Evlenince kütük değişiyor mu?
Bilindiği üzere 2001 yılına kadar kadınlar evlenmekle soyadlarını değiştirmekte, doğrudan ve yalnızca kocalarının soyadlarını almakta idiler. Öyle ki kadın üzerindeki tahakkümün “yer değiştirmesi” nüfus kütüğüne de yansımakta, kadın evlenme ile kocasının bağlı olduğu nüfus kütüğüne geçmektedir.
 
Evlendikten sonra pasaportunuzun geçerliliği konusunda sıkça sorulan sorulara detaylı cevaplar verilmiş. Evlendikten sonra soyadınızın değişmiş olması durumunda pasaportunuzu yenilemeniz gerekmektedir. Bunun için gerekli belgeleri temin ederek yeni kimlik bilgilerinizle başvuru yapmanız gerekmektedir.

Evlendikten sonra evlilik durumunuza bağlı olarak pasaportunuza yeni bilgiler eklenmektedir. Medeni halinizi gösteren bilgiler pasaportunuzda yer alır ve bu bilgiyi değiştirmek istediğinizde yeni biyometrik pasaport başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

Evlilik durumunuz değiştiğinde ayrıca kimlik kartınızın da güncellenmesi gerekmektedir. Bu durumda Nüfus Müdürlüğüne başvurarak kimlik kartınızı yenilemelisiniz. 2021 yılı itibarı ile evlilik sebebiyle kimlik değişikliği için 30 TL ücret ödenmektedir.

Evlenince yeşil pasaportunuzun durumu da değişebilir. Öğrenimine devam eden çocuklar 25 yaşına kadar yeşil pasaportlarını kullanabilirler. Ancak öğrenimleri bittiğinde yeşil pasaportlarını iptal ettirmeleri gerekmektedir.

Kütük değişikliği konusunda da bilgi verilmiş. Kadınların evlenerek soyadlarını değiştirmesi durumunda nüfus kütüğünde de değişiklik yapılmaktadır. 2001 yılına kadar kadınlar sadece kocalarının soyadını alabiliyorlardı ancak günümüzde bu durum değişmiştir.

Evlilik sonrası kimlik ve pasaport değişiklikleri ile ilgili olarak resmi kurumlardan doğru bilgi ve yardım almanız önemlidir.
 
Geri
Üst