AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pasa kilici hangi ortami sever?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.117
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Paşa kılıcı hangi ortamı sever?​

Paşa kılıcı aydınlık yerleri sever. Yapraklarının dik formda kalması için ışıktan uzaklaştırılmamalıdır. Genelde iç mekanda bakımı sağlanmaktadır. Bu nedenle bulunduğu ortam düzenli olarak havalandırılmalıdır.

Kılıç çiçeği kaç cm olunca ev alınır?​

Kılıç çiçeği kaç cm olunca ev alınır?
Hikayeye göre peygamber kılıcı 1 metreyi geçerse ev sahibi olunurmuş. Peygamber kılıcı bu çiçeğin adı, rivayete göre, bunun tohumunu ektikten sonra, boyu 1 metreyi geçtiğinde ev sahibi olunulurmuş. 🙂 İnanır mısınız, inanmaz mısınız bilmem ama denemekten zarar gelmez.

Kılıç çiçeği sıcağı sever mi?​

Kılıç çiçeği sıcağı sever mi?
Kılıç çiçeği; güneş ışığını seven bir çiçektir. Yaz mevsiminde haftada bir defa, kış mevsiminde ise 2 haftada bir kez su vermek yeterli olacaktır. Doğrudan değil dolaylı güneş ışığı almalıdır. Kılıç çiçeği, çok soğuğu sevmeyen bir çiçektir.

Paşa kılıcı kaç günde bir sulanır?​

SU: Bir sukulent türü olduğu için, susuzluğa oldukça dayanıklıdır. Toprağının iyice kuruduğundan emin olduğunuzda sulama yapınız. 2-3 Haftada bir sulamanız yeterli olacaktır. Kışın daha az su vermelisiniz.

Peygamber çiçeği çiçek açarsa ne olur?​

Peygamber çiçeği çiçek açarsa ne olur?
Birisi, peygamber kılıcı bitkiniz çiçek açarsa eğer ki çok nadir çiçek açar, ev sahibi olma durumunuz. Diğer inanç ise, yavru olarak sizin büyüttüğünüz kılıç çiçeği eğer 100 santim ve üzerinde boya ulaşırsa yine ev sahibi oluyormuşsunuz… Yani ev almak için önce bir adet kılıç çiçeği almanız gerekli gibi görünüyor…

Kılıç çiçeği çiçek açması ne anlama gelir?​

Kılıç çiçeği çiçek açması ne anlama gelir?
bir rivayete göre de kılıç çiçeği çiçek açtığı vakit o evde güzel olaylar meydana gelir, bereket artar,evde huzurlu bir ortam oluşur demektir. çiçeğinin açması zordur ve ne zaman açacağını bilemezsiniz, onu özel yapan da budur.
Kılıç çiçeği nasıl filizlenir?​
Kılıç çiçeğinin kesilen yaprakların uçları bir süre dikilmeden kurumaya bırakılır. Oda sıcaklığında dinlendirilmiş su, şeffaf bir kavanoz içerisine doldurulur. Kesilen kılıç çiçeği yaprakları bu su içerisinde köklenmeye bırakılır. Köklenme sürecinde 10-15 günde bir suyu yenilenmelidir.

Kılıç çiçeği evde nasıl yetiştirilir?​

Kılıç çiçeği evde nasıl yetiştirilir?
Sık sık su püskürterek yaz sıcaklarından zarar görmesini engelleyebileceğiniz kılıç çiçeği yaz boyunca, 2 gram karışık gübreyi 1 litre suda eriterek, haftada bir kere olmak üzere kılıç çiçeğinizi bu karışım ile sulayabilirsiniz. Kış aylarında ise, kılıç çiçeğinizin bulunduğu ortamın ısısını 10 C civarında tutmalısınız.
 
Paşa kılıcı, aydınlık yerleri sever ve yapraklarının dik formda kalması için ışıktan uzaklaştırılmamalıdır. Genellikle iç mekanda bakımı sağlanırken, bulunduğu ortam düzenli olarak havalandırılmalıdır. Kılıç çiçeği evde yetiştirilirken yaz mevsiminde haftada bir defa, kış mevsiminde ise 2 haftada bir kez su vermek yeterli olacaktır. Doğrudan güneş ışığı almak yerine dolaylı güneş ışığı tercih edilmelidir. Sıcaklığı sever ancak çok soğuk ortamlardan hoşlanmaz.

Peygamber kılıcı olarak da bilinen kılıç çiçeğinin ev alınması hakkındaki hikayeye göre, çiçeğin boyu 1 metreyi geçtiğinde ev sahibi olunacağı rivayet edilir. Bu gibi inançlar eğlenceli olabilir ancak gerçeklikle doğrudan ilişkili değillerdir.

Kılıç çiçeğinin çiçek açması genellikle olumlu şeylerin sembolü olarak kabul edilir. Bir rivayete göre, kılıç çiçeği çiçek açtığında o evde güzel olaylar meydana gelir, bereket artar ve huzurlu bir ortam oluşur. Ancak çiçeğin çiçek açması zor olabilir ve tam olarak ne zaman açacağı önceden kestirilemeyebilir.

Kılıç çiçeğini evde yetiştirmek isteyenler için öneriler arasında suyunun iyice kuruduğundan emin olduktan sonra sulama yapılması, yaz aylarında sık sık su püskürtülerek sıcaklardan korunması, yaz boyunca haftada bir kez karışık gübre ile sulanması ve kış aylarında ortamın ısısının 10°C civarında olması gibi dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır.
 
Geri
Üst