AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Parselin tevhidi ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.369
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Parselin tevhidi ne demek?​

Emlakta tevhid, tapu sicilinde ayrı ayrı kayıtlı bulunan taşınmaz malların tek bir tapuya bağlanması işlemine denir. Bu işlem ile parseller birleştirilmiş olur. Tevhid işlemi hem aynı kişiye ait hem de farklı kişilere ait mallar için yapılabilir.

Ifras ne demek?​

İfraz yani ayırma işlemi, bir gayrimenkulün parsellere bölünerek tapu kaydına işlenmesidir.
Imarda tevhid şartı nedir?
İmar mevzuatı yönünden tevhit (birleştirme), birden fazla taşınmazın imar mevzuatı ve imar planına uygun olarak yapı yapmaya elverişli imar parselleri oluşturmak amacıyla birleştirilmesidir.

Zorunlu tevhid ne demek?​

Yeni İmar Yönetmeliği ile Zorunlu Tevhid (Birleştirme) Bekleyenler için çok önemli bir haber.. Belediyeler yapmış oldukları uygulamalar çerçevesinde oluşturulan yeni parseller üzerinde bazı durumlarda komşu parseller ile birleştirme (tevhid) zorunluluğu getirmektedirler.

Parsel işlemi nasıl yapılır?​

Parselasyon işleminde önce ifraz yapılır. Yani, tarım arazisi olan ve kadastro parselinden oluşan arsa imar planına göre imar parseline dönüştürülmesi için ayrılır. İkinci olarak tevhit yapılır. Tevhit ile, farklı imar parsellerinin imar mevzuatına göre verimli kullanılmasına engel olan durumlar kaldırılır.
Arazide parselasyon nasıl yapılır?
Belediyeler yapmış oldukları uygulamalar çerçevesinde oluşturulan yeni parseller üzerinde bazı durumlarda komşu parseller ile birleştirme (tevhid) zorunluluğu getirmektedirler.
Arazi ve arsa düzenlemesi yapılmış imar adalarındaki maliklerin müracaatı üzerine imar planı ve mevzuatına uygun olmak şartıyla ifraz ve tevhit işlemleri yapılabilir. Tevhit işlemi ise iki veya daha fazla sayıda parseli tek bir parsel halinde birleştirme işlemidir.
Hangi parseller tevhid edilemez?
* Ayrık yapı nizamına tabi olup, imar plânı ile farklı yükseklik veya kullanım kararları getirilmiş imar parselleri tevhid edilemez. Aralarında 3.00 m ve daha fazla kot farkı bulunan imar parselleri tevhid edilemez.
 
Geri
Üst