SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Parmak Yedirten Tavuk Fajita (Efsane Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
500 gram kemiksiz derisiz tavuk ızgara eti
2 yemek kaşığı soya sosu (İsteğe bağlı )
3-4 diş ince dövülmüş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızı toz biber
Karabiber
Kimyon
Tuz (Baharatları damak zevkinize nazaran ayarlabilirsiniz)
Sebzeli kısım için;
2 orta uzunluk kuru soğan
3-4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı etli biber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Parmak Yedirten Tavuk Fajita (Efsane Lezzet) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuğumuzu alalım ve sebzelerimizle birlikte jülyen biçiminde doğrayalım yapalım (yani uzunlamasına. ).
Doğradığımız tavuğumuza sosumuzu katıp karıştırıp dolapta bir kaç saat dinlendirelim.
Dinlendirilirse daha hoş olur. Vaktiniz yoksa hemende pişirebilirsiniz.
Sebzeler kısmına geçelim doğradıydınız zerzevatları tavamıza alıp kısık ateşte zeytinyağı yahut sıvı yağı, tuz ve karabiberi atıp karıştıralım ve yavaş yavaş ölmelerini bekleyelim.
Tavuklarımızı ve sebzelerimizi başka ayrı pişiriyoruz.
Zerzevatları çok fazla karıştırmayalım ki ezilmesinler.
Pişen tavukları ve zerzevatları birebir tavaya alıp 1-2 dk da birlikte çeviriyoruz ve ocağımızı kapatıyoruz.Servise hazır. Şimdiden kolay gelsin, afiyetler olsun.
500 gram kemiksiz derisiz tavuk ızgara eti
2 yemek kaşığı soya sosu (İsteğe bağlı )
3-4 diş ince dövülmüş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızı toz biber
Karabiber
Kimyon
Tuz (Baharatları damak zevkinize nazaran ayarlabilirsiniz)
Sebzeli kısım için;
2 orta uzunluk kuru soğan
3-4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı etli biber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Parmak Yedirten Tavuk Fajita (Efsane Lezzet) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuğumuzu alalım ve sebzelerimizle birlikte jülyen biçiminde doğrayalım yapalım (yani uzunlamasına. ).
Doğradığımız tavuğumuza sosumuzu katıp karıştırıp dolapta bir kaç saat dinlendirelim.
Dinlendirilirse daha hoş olur. Vaktiniz yoksa hemende pişirebilirsiniz.
Sebzeler kısmına geçelim doğradıydınız zerzevatları tavamıza alıp kısık ateşte zeytinyağı yahut sıvı yağı, tuz ve karabiberi atıp karıştıralım ve yavaş yavaş ölmelerini bekleyelim.
Tavuklarımızı ve sebzelerimizi başka ayrı pişiriyoruz.
Zerzevatları çok fazla karıştırmayalım ki ezilmesinler.
Pişen tavukları ve zerzevatları birebir tavaya alıp 1-2 dk da birlikte çeviriyoruz ve ocağımızı kapatıyoruz.Servise hazır. Şimdiden kolay gelsin, afiyetler olsun.