AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Parmak Yedirten Mantı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Parmak Yedirten Mantı Tanımı İçin Malzemeler
400 gram mantı
Tuz
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
1,5 su bardağı yoğurt
Tuz
2 diş sarımsak
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ̆
1 çay kaşığı toz biber
2 çay kaşığı nane
1 yemek kaşığı salça
Mantı suyu

Parmak Yedirten Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kaynayan içi su dolu tencereye tuz ve mantıyı ekleyerek karıştıralım.
Sonra mantılar yapışmasın diye üzerine 2 tatlı kaşığı sıvı yağ gezdirelim.
Mantı pişerken bizde sosu yapmaya başlayalım.
Sosu için uygun bir kapta yoğurt, yeteri kadar tuz, rendelenmiş sarımsak ek ederek kıvamını ayarlayalım .
Üzeri için uygun bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı alalım.
Tereyağı eridikten sonra toz biber ve naneyi ek ederek karıştıralım.
Salçayı da ekleyerek kavuralım.
Mantının suyundan da sosumuza biraz ek edip karıştıralım.
Pişen mantıyı servis tabağına alalım.
Üzerine önce yoğurtlu sosumuzdan daha sonra salçalı sostan gezdirerek son olarak üzerine nane serpip servis edelim afiyet olsun
Parmak Yedirten Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst