AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Parmak Yedirten Köfte

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Parmak Yedirten Köfte Tanımı İçin Malzemeler
6 adet orta uzunluk patates
1 su bardağı galeta unu
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı nane
Bulamak için;
2 adet yumurta
Kızartmak için;
Sıvı yağ

Parmak Yedirten Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri ortadan ikiye bölerek tencereye alalım ve haşlayalım.
O sırada soğanı, maydanozu ve sarımsağı küçük küçük doğrayalım. ( şayet konutta galeta unu yoksa külfet etmeyin. Bayat ekmekleri küçük modüllere bölerek fırın tepsisine alalım ve 20 dakika pişirelim sonra robota vurup un formuna getirelim )
Haşlanan patateslerin suyunu süzelim ve 10 dakika sıcaklığının geçmesini bekleyelim sonra rendeleyelim.
Sonra tüm materyalleri yoğurma kabına alalım ve hamur toparlanıncaya kadar yoğuralım.
Ellerimizi ıslatıp hal verelim.
Yumurtaları geniş bir kaba kırıp çırpalım ve biçim verdiğimiz hamurları yumurtaya bulayalım ve kızmış yağa alıp 2 cins çevirip kızartalım ve alalım.
Servis kabına alalım ve soğumalarını bekleyelim afiyet olsun.
Parmak Yedirten Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst