AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Parmak Yedirten Karnıyarık Tarifim

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Parmak Yedirten Karnıyarık Tanımım İçin Malzemeler

Harcı için;
3 yemek kaşığı zeytinyağı
400 gr kıyma
Bir demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz ,karabiber ve isteğe nazaran baharat sarımsak tozu da olabilir
Diğer gereçler;
4 adet patlıcan
1-2 adet taze biber
1-2 domates süslemek için

Parmak Yedirten Karnıyarık Tanımım Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
3 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alıp evvel 400 gr kıymayı sonra da bir baş soğanı ekliyoruz kavuruyoruz .
Kıymalar kavrulduktan sonra üstüne bir yemek kaşığı karışık salça ,bir çay kaşığı tuz ,karabiber ,sarımsak püresi ve iki yemek kaşığı domates püresi ekliyoruz.
Fırını açıyoruz 180 derece evvelce ısıtalım .
Bir tutam ince kesilmiş maydanoz da ekleyip maydanozlar yumuşayınca ocağın altını kapatıyoruz. Bu karnıyarık harcımız.
2 tane domates bir iki tane biberi süslemek için evvel yıkayıp sonra kesiyoruz ufak ufak.
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyuyoruz ,sonra 15 dk tuzlu suda beklettikten sonra suyunu süzüp büyük bi tavaya tavanın çeyreği kadar sıvı yağ koyup kızdıktan sonra patlıcanları atıyoruz.
İyice yumuşayana kadar kızartıyoruz. ( kızartma sürecinde sabırlı olun )
Patlıcanlar kızardıktan sonra peçete ile yağını alıyoruz .
Büyük bi fırın tepsisine yağlı kağıt serip patlıcanları diziyoruz.
Sonra patlıcanları hafif üstünü kaşıkla yavaşça bastırıp üstüne kıymalı harcı ekliyoruz .
Sonra en son üstünü domates ve biberle süsleyip evvelden ısıttığımız fırında 180 derece 45-50dk ortası pişiriyoruz denetimli olarak.
Parmak Yedirten Karnıyarık Tanımım Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst