Parmak Yediren Etli Dolma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Parmak Yediren Etli Dolma Tarifi İçin Malzemeler

Etli dolma için malzemeler;
10-12 adet orta boy dolmalık biber
Yarım kg kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet orta boy soğan
Maydanoz
Kekik
Tuz
Salça
Zeytinyağı
Patates
Sosu için;
1 kaşık salça
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 lt su

Parmak Yediren Etli Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dolmaların içi temizleyip yıkadıktan sonra ters çevirip kenarda bekletiyoruz.
Derin bir kabin içine ince kıyılmış soğanları ekliyoruz.
Daha sonra kıymayı ilave ediyoruz ettikten sonra üzerine sırasıyla pirinçleri yıkayıp ilave ediyoruz.
Ardından 1 çorba kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 demet maydanozun 1/4 ni ince ince kıyıp iç malzemeye ekliyoruz.
Maydanozdan sonra 1 tatlı kaşığından biraz az tuz, 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyup malzemeleri yoğuruyoruz.
Yoğurma işlemi bitince (acı sevenler pul biber ilave edebilirsiniz) Patatesleri soyup halka şeklinde dilimleyip tencerenin ortasına yada ne kadar yer kaldıysa dolma aralarına koyun.
Sosu için derin bir kap içine salça, tuz ve zeytinyağını koyup üzerine yavaş bir şekilde su ilave edip çırpın.
Hazır olan sosu dolmaların üzerini geçecek kadar ekleyin ocaga alın ve pişirmeye bırakın.
Parmak Yediren Etli Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst