Parmak Tatlı Tanımı İçin Gereçler
1 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
125 gram margarin
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 kabartma tozu
1 vanilya
2 bardağa yakın un
Şerbeti için;
2 bardak şeker
2 bardak su
3 damla limon
Parmak Tatlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba arkadaşlar öncelikle şerbetini ocağa alıyoruz.
Bütün materyalleri bir ortaya alıp düzgünce yoğuruyoruz.
Daha sonra oklava formunda uzatıyoruz.
Hamuru bir bıçak yardımıyla dilimliyoruz .
İrmiğe bulayıp margarinle yağladığımız tepsiye diziyoruz.
180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz.
Ocaktan aldığımız şerbeti ılımaya bırakıyoruz.
Tatlımız piştikten sonra üzerine şerbetimizi döküyoruz.
Üstüne çekilmiş fıstık döküyoruz afiyet olsun.
1 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
125 gram margarin
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 kabartma tozu
1 vanilya
2 bardağa yakın un
Şerbeti için;
2 bardak şeker
2 bardak su
3 damla limon
Parmak Tatlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba arkadaşlar öncelikle şerbetini ocağa alıyoruz.
Bütün materyalleri bir ortaya alıp düzgünce yoğuruyoruz.
Daha sonra oklava formunda uzatıyoruz.
Hamuru bir bıçak yardımıyla dilimliyoruz .
İrmiğe bulayıp margarinle yağladığımız tepsiye diziyoruz.
180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz.
Ocaktan aldığımız şerbeti ılımaya bırakıyoruz.
Tatlımız piştikten sonra üzerine şerbetimizi döküyoruz.
Üstüne çekilmiş fıstık döküyoruz afiyet olsun.