- Konu Yazar
- #1
Parmak Kebabı Tanımı İçin Materyaller
İç gereci
400 gram kıyma
1 adet soğan
4 adet sivri yahut çarliston biber
2 adet orta uzunluk domates
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı domates salçası
Pul biber
Karabiber
Tuz
Zerzevatları
3 orta uzunluk patates
2 adet patlıcan
Göz kararı çarliston biber
2 adet kabak lakin ben koymadım
Tuz
Kızarmak için
Sıvı yağ
Sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı kaynamış su
Birazda pul biber
Üzeri için
2 tane domates
Parmak Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayıp margarini ekleyip ocağa koyalım kavrulsun.
Kavurduğumuz soğanları kıymayı koyalım ve kavuralım.
Sonra domatesi ek edip tuzu ekleyip kavuralım salçasını koyup birazda onunla kavuralım baharatlarını atıp yarım su bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
Öteki taraftan sebzelerimizi soyup parmak kalınlığında dilip parmak uzunluğunda keserek dilimleyelim.
Tuzlayalım zerzevatları karıştırmadan birbirine kızartalım.
Kızarttığımız zerzevatları sırayla tepsiye yada borcama kenarlarına dizelim ortasını boş bırakalım.
Zerzevatları dizdikten sonra ortasına yaptığımız kıyma harcını.
Koyalım kenarlarına dilimlediğimiz domatesleri dizelim.
Salçalı sosunu da bir kasede yapıp üzerine gezdirelim üzerine ıslattığımız yağlı kağıdı serelim.
Isıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
İç gereci
400 gram kıyma
1 adet soğan
4 adet sivri yahut çarliston biber
2 adet orta uzunluk domates
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı domates salçası
Pul biber
Karabiber
Tuz
Zerzevatları
3 orta uzunluk patates
2 adet patlıcan
Göz kararı çarliston biber
2 adet kabak lakin ben koymadım
Tuz
Kızarmak için
Sıvı yağ
Sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı kaynamış su
Birazda pul biber
Üzeri için
2 tane domates
Parmak Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayıp margarini ekleyip ocağa koyalım kavrulsun.
Kavurduğumuz soğanları kıymayı koyalım ve kavuralım.
Sonra domatesi ek edip tuzu ekleyip kavuralım salçasını koyup birazda onunla kavuralım baharatlarını atıp yarım su bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
Öteki taraftan sebzelerimizi soyup parmak kalınlığında dilip parmak uzunluğunda keserek dilimleyelim.
Tuzlayalım zerzevatları karıştırmadan birbirine kızartalım.
Kızarttığımız zerzevatları sırayla tepsiye yada borcama kenarlarına dizelim ortasını boş bırakalım.
Zerzevatları dizdikten sonra ortasına yaptığımız kıyma harcını.
Koyalım kenarlarına dilimlediğimiz domatesleri dizelim.
Salçalı sosunu da bir kasede yapıp üzerine gezdirelim üzerine ıslattığımız yağlı kağıdı serelim.
Isıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.