AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Park halindeki araca carpma ne yapmaliyim?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.552
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Park halindeki araca çarpma ne yapmalıyım?​

YASAK YERE PARK EDEN ARABAYA ÇARPMA Hatalı park halindeki araca çarpma durumunda çarpan kişinin sorumluluğu azalmaz. Olay yerine trafik polisi çağrılıp düzenlenen tespit tutanağı sigorta şirketine gönderilir. Çarpan tarafın sigortasından hatalı park eden kişinin tüm zararları karşılanır.

Park halindeki araca çarpma kasko bozulur mu?​

Park Halinde Çarpma Durumunda Hasar Kaydı Park halinde çarpma hasar kaydı oluşturulması araçtaki hasarların tamamını karşılıyor. Öncesinde kasko sigortası bulunmayan hasarlı bir aracın sigortalanması daha yüksek fiyatlara neden oluyor.

Çarpıp kaçan araç nereye şikayet edilir?​

Çarpıp kaçan araç nereye şikayet edilir?
Eğer aracınıza çarpıp kaçan kişiyi biliyorsanız aracın plakasını, modelini ve rengini en yakın polis ya da jandarmaya bildirmeniz gerekir. Zabıt tutulduktan sonra en geç beş gün içinde bağlı bulunduğunuz sigorta şirketine hasar bildiriminde bulunmalısınız.

Arabamı vurdum kasko öder mi?​

Aracınız trafikte ya da park halindeyken başka bir aracın çarpması sonucu hasar alırsa ya da bi araçla çarpışırsanız kasko sigortanız zararınızı karşılayabilir. Çarpma ve çarpışma, kasko sigortasının ana teminatları kapsamındadır. Ancak sigorta sahibi kendi aracına bilerek zarar verirse sigorta bu zararı karşılamaz.

Hangi durumlarda kasko bozulmaz?​

Kasko Teminatı Dışında Kalan Haller
- Savaş, nükleer tehlikeler ve devlet tarafından alınan önlemler neticesinde oluşan zararlar.
- Askeri hareketlenme sebebiyle meydana gelen hasarlar.
- Devlet tarafından zorunlu yaptırımlar.
- Ehliyetsiz araç kullanımı
- Keyif verici madde altındayken meydana gelen kazalar.

Vur kaç sigorta?​

Vur kaç sigorta?
Vur-kaç kazalarında, hasarınızın karşılanması için kasko sigortanız olması gerekir. Zorunlu trafik sigortası yalnızca aracın sürücüsünün diğer sürücülere ve üçüncü kişilere verdiği zararları karşılar. Aracınızın kaskosu varsa sigorta şirketine hemen bilgi verin.
 
Park halindeki araca çarpmanız durumunda yapmanız gereken adımların başında trafik polisini olay yerine çağırmak geliyor. Trafik polisi, çarpma durumunu tespit ederek bir tutanak düzenleyecek ve bu tutanak sigorta şirketinize gönderilerek işlemler başlatılacaktır. Hatalı park eden aracın sahibinin tüm zararları çarpan tarafın sigortası tarafından karşılanacaktır.

Eğer park halindeki araca çarpma durumunda kasko sigortanız bulunuyorsa, oluşan hasarlar kasko sigortası kapsamında değerlendirilir. Ancak öncesinde kasko sigortası yaptırmamışsanız, hasarlı aracın sigortalanması daha yüksek maliyetlerle gerçekleşebilir.

Çarpıp kaçan aracı şikayet etmek için aracın plakası, modeli ve rengini en yakın polis ya da jandarmaya bildirmeniz gerekmektedir. Zabıt tutulduktan sonra en geç beş gün içinde aynı zamanda bağlı olduğunuz sigorta şirketine de hasar bildiriminizi yapmanız önemlidir.

Aracınız trafikte veya park halindeyken başka bir aracın çarpması sonucu hasar alırsanız veya başka bir araçla çarpışırsanız, kasko sigortanız zararınızı karşılayabilir. Ancak kasko sigortası zararınızı karşılamazsa, bu durumda sigorta sahibi bilerek aracına zarar vermiş olabilir.

Kasko sigortasının kapsamı dışında kalan durumlar arasında savaş, nükleer tehlikeler, devletin aldığı önlemler, askeri hareketlenme sebebiyle oluşan hasarlar, devlet tarafından zorunlu yaptırımlar, ehliyetsiz araç kullanımı ve keyif verici madde altındayken meydana gelen kazalar gibi durumlar bulunmaktadır.

Vur-kaç kazalarında, hasarınızın karşılanması için kasko sigortanızın olması gerekmektedir. Zorunlu trafik sigortası yalnızca aracın sürücüsünün diğer sürücülere ve üçüncü kişilere verdiği zararları karşılar. Dolayısıyla aracınızın kasko sigortası varsa, vur-kaç durumunda sigorta şirketine durumu derhal bildirmeniz önemlidir.
 
Geri
Üst