SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Parıltılı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
500 gr tereyağ
2 adet yumurta
1 buçuk su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
6 yemek kaşığı kakao
Aldığınca un
Üzeri için:
Şeker
Çikolata sosu
Parıltılı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tüm gereçleri bir kapta karıştırıyoruz ve kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapıyoruz ve şekere batırıp ortasına çukur yapıyoruz.
Tepsiye diziyoruz ve 180° fırında pişiriyoruz.
Daha sonra fırından çıkarıp üzerine çikolata sosu koyuyoruz.
Not: pudra şekeri yerine olağan şeker kullanmayın zira pişerken çok çatlama yapıyor kurabiye.
Not2 : fırında pişerken biraz pişince ortadaki çukurları tekrar belirginleştirelim tekrar pişirelim.
Parıltılı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gr tereyağ
2 adet yumurta
1 buçuk su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
6 yemek kaşığı kakao
Aldığınca un
Üzeri için:
Şeker
Çikolata sosu
Parıltılı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tüm gereçleri bir kapta karıştırıyoruz ve kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapıyoruz ve şekere batırıp ortasına çukur yapıyoruz.
Tepsiye diziyoruz ve 180° fırında pişiriyoruz.
Daha sonra fırından çıkarıp üzerine çikolata sosu koyuyoruz.
Not: pudra şekeri yerine olağan şeker kullanmayın zira pişerken çok çatlama yapıyor kurabiye.
Not2 : fırında pişerken biraz pişince ortadaki çukurları tekrar belirginleştirelim tekrar pişirelim.
Parıltılı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı