SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Parıltılı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta
125 gram margarin (yarım paket)
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı nişasta
1,5-2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bulamak için
Az toz şeker
Piştikten sonra çikolata sosu
Parıltılı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kurabiyeler çok lezzetli,kıyır kıyır,ağzınızda dağılacak. Gönül rahatlıkla sosunu koymadan pişmiş kurabiyeleri buzlukta saklayabilirsiniz.
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin derin bir kaba alalım.
Üzerine sıvı yağ,pudra şekeri,kakao,vanilya,kabartma tozu,yumurtayı,nişastayı ek edelim.
Unu azar azar ek edelim denetimli bir biçimde,bazen vakit 1,5 su bardağı yetiyor bazen vakit 2 su bardağı yakın alıyor. Yani yumuşacık kulak göğsü kıvamında yoğuralım.
Tepsiyi yağlayalım yahut pişirme kağıdı serelim.
Ceviz büyüklüğünde hamurdan alıp yuvarlak formunu verip toz şekere bir yüzünü batırıp tepsiye dizelim şekerli kısmı üst olacak biçimde. Ve serçe parmağı ile ortaya bastıralım.
Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirelim.
Kurabiyelerimiz fırından çıkartıp soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra ortaya çikolata sosu dökelim. Ben hazır çikolata sosu kullandım ,dilerseniz çokokrem kullanabilirsiniz,dilerseniz benmari tarzı çikolatayı eritip kaşıkla. Bu ölçüden bende 36 tane çıktı,sizde farklılık gösterebilir.
Parıltılı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
125 gram margarin (yarım paket)
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı nişasta
1,5-2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bulamak için
Az toz şeker
Piştikten sonra çikolata sosu
Parıltılı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kurabiyeler çok lezzetli,kıyır kıyır,ağzınızda dağılacak. Gönül rahatlıkla sosunu koymadan pişmiş kurabiyeleri buzlukta saklayabilirsiniz.
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin derin bir kaba alalım.
Üzerine sıvı yağ,pudra şekeri,kakao,vanilya,kabartma tozu,yumurtayı,nişastayı ek edelim.
Unu azar azar ek edelim denetimli bir biçimde,bazen vakit 1,5 su bardağı yetiyor bazen vakit 2 su bardağı yakın alıyor. Yani yumuşacık kulak göğsü kıvamında yoğuralım.
Tepsiyi yağlayalım yahut pişirme kağıdı serelim.
Ceviz büyüklüğünde hamurdan alıp yuvarlak formunu verip toz şekere bir yüzünü batırıp tepsiye dizelim şekerli kısmı üst olacak biçimde. Ve serçe parmağı ile ortaya bastıralım.
Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirelim.
Kurabiyelerimiz fırından çıkartıp soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra ortaya çikolata sosu dökelim. Ben hazır çikolata sosu kullandım ,dilerseniz çokokrem kullanabilirsiniz,dilerseniz benmari tarzı çikolatayı eritip kaşıkla. Bu ölçüden bende 36 tane çıktı,sizde farklılık gösterebilir.
Parıltılı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı