SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Parıltılı Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Herkese selamlar! ️ çayların yanına yakışan ve imajıyla mest eden çikolatalı nefis bir kurabiye tanımım var. kesinlikle deneyin. Daima yapmak isteyeceksiniz.
Hamuru için:
125 gram margarin ya da tereyağı (yarım paket)
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta (buğday ya da mısır fark etmez)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Bulamak için:
Yarım çay bardağı şeker
Üzeri için:
Benmari yordamı eritilmiş bitter çikolata ve beyaz çikolata
Parıltılı Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve kakao hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alalım ve yoğurmaya başlayalım. (tüm gereçler oda ısısında olacak, bilhassa margarin).
Ardından unu azar azar ekleyelim ve ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
Son olarak kakaoyu da ekleyelim ve uygunca hamura yedirelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alalım ve hafif bastırarak bir yüzünü şekere bulayalım.
Şekere buladığımız kısmın ortasına baş parmağımızla bastırarak çukur açalım. (fotoğraflarda gösterdim).
Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 5-6 dk pişirdikten sonra çay kaşığının ucuyla kapanan çukurları tekrar açalım.
Tekrar fırına sürdükten sonra 15 dk daha pişirip fırından alalım. (süre fırından fırına fark edebilir, denetimli pişirelim) Not: bu ölçülerde 24-25 adet kurabiye çıkıyor. Afiyet olsun. .
Parıltılı Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Herkese selamlar! ️ çayların yanına yakışan ve imajıyla mest eden çikolatalı nefis bir kurabiye tanımım var. kesinlikle deneyin. Daima yapmak isteyeceksiniz.
Hamuru için:
125 gram margarin ya da tereyağı (yarım paket)
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta (buğday ya da mısır fark etmez)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Bulamak için:
Yarım çay bardağı şeker
Üzeri için:
Benmari yordamı eritilmiş bitter çikolata ve beyaz çikolata
Parıltılı Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve kakao hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alalım ve yoğurmaya başlayalım. (tüm gereçler oda ısısında olacak, bilhassa margarin).
Ardından unu azar azar ekleyelim ve ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
Son olarak kakaoyu da ekleyelim ve uygunca hamura yedirelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alalım ve hafif bastırarak bir yüzünü şekere bulayalım.
Şekere buladığımız kısmın ortasına baş parmağımızla bastırarak çukur açalım. (fotoğraflarda gösterdim).
Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 5-6 dk pişirdikten sonra çay kaşığının ucuyla kapanan çukurları tekrar açalım.
Tekrar fırına sürdükten sonra 15 dk daha pişirip fırından alalım. (süre fırından fırına fark edebilir, denetimli pişirelim) Not: bu ölçülerde 24-25 adet kurabiye çıkıyor. Afiyet olsun. .
Parıltılı Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı