AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Paribuda kosullu satis nedir?

Editör

Yeni Üye

Paribuda koşullu satış nedir?​

Stop-loss adıyla da bilinen koşullu emir, fiyatlarla ilgili sizin belirlediğiniz şartların gerçekleşmesi halinde aktive olan emir tipidir. Paribu mobil uygulamasındaki özelliği kullanarak belirlediğiniz koşul gerçekleştiğinde emrinizin işlem tahtasına iletilmesini sağlayabilirsiniz.

Paribuda koşullu Alış nasıl yapılır?​

Paribuda koşullu Alış nasıl yapılır?
Bunun için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli:
- Adım 1: Stop-loss özelliğiyle alış yapmak için “Piyasalar” sayfasından dilediğiniz kripto parayı seçin.
- Adım 2: Açılan ekranda “Koşul”u seçin.
- Adım 3: “Koşul TL” bölümüne tetikleyici fiyatı yazın.
- Adım 4: “Emir TL” bölümüne alış yapmak istediğiniz fiyatı yazın.

Coinde stop nedir?​

Stop Emir. Stop emirler, alım satım stratejilerine bağlı kalarak zarar riskini en aza indirmeyi amaçlayan emirlerdir. Kriptopara fiyatı düşerse zararı azaltmak için satış veya fiyat yükselirken fırsatı kaçırmamak için alış emri vermek istiyorsanız stop emirleri kullanabilirsiniz.

Stop limit nedir?​

Stop limit nedir?
Stop ve limit borsalarda sık kullanılan şartlı bir emir türüdür. Bu emir türünde trigger olarak bir fiyat belirlenir. Alış işlemi için önceden verilen stop-limit emirlerinde en düşük satış fiyatı belirlenen fiyatın üstüne çıktığı zaman otomatik alış emri oluşur. Stop limit emri ile yükseliş kazanılabilir.

Paribu satış limiti nedir?​

Paribu’da TL yatırma işlemlerinde herhangi bir alt veya üst limit yoktur. TL çekme işlemlerinde minimum çekim miktarı 10 TL’dir. Banka tarafından TL çekim işleminde 3 TL tutar tahsil edilir. Kripto para yatırma işlemlerinde herhangi bir alt limit bulunmamaktadır.

Binance stop nedir?​

Binance stop nedir?
Stop fiyatı basitçe limit emrini tetikleyen fiyattır, limit fiyatı ise tetiklenen limit emrinin fiyatıdır. Bu, stop fiyatınıza ulaşıldığında limit emrinizin hemen emir defterine verileceği anlamına gelir.

Binance de stop-limit nedir?​

Stop-limit emri nedir? Stop fiyatı basitçe limit emrini tetikleyen fiyattır, limit fiyatı ise tetiklenen limit emrinin fiyatıdır. Bu, stop fiyatınıza ulaşıldığında limit emrinizin hemen emir defterine verileceği anlamına gelir.

Paribuda koşullu satış, yatırımcıların belirli şartlar gerçekleştiğinde satış emri vermesini sağlayan bir emir tipidir. Stop-loss adıyla da bilinen koşullu satış emri, belirlediğiniz fiyat şartları gerçekleştiğinde işlem tahtasına iletilir. Örneğin, belirli bir kripto paranın fiyatı belirlediğiniz düşük seviyeye geldiğinde satış yapmak istiyorsanız, Paribu'nun bu özelliğini kullanarak koşullu satış emri verebilirsiniz.

Paribuda koşullu alış ise belirlenen koşullar gerçekleştiğinde alış emri vermek için kullanılan bir özelliktir. Koşullu alış yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:
1. "Piyasalar" sayfasından almak istediğiniz kripto parayı seçin.
2. Açılan ekranda "Koşul"u seçin.
3. "Koşul TL" bölümüne tetikleyici fiyatı yazın.
4. "Emir TL" bölümüne alış yapmak istediğiniz fiyatı yazın.

Stop emirler, alım satım stratejilerine bağlı kalarak zarar riskini en aza indirmeyi amaçlayan emirlerdir. Bu emirlerle kripto para fiyatı düşerse zararı azaltabilir veya fiyat yükselirken fırsatı kaçırmadan alış yapabilirsiniz.

Stop limit emri ise stop ve limit emirlerinin kombinasyonundan oluşur. Bu emir türünde trigger (tetikleyici) bir fiyat belirlenir ve alış işlemi için önceden verilen stop-limit emirlerinde belirlenen fiyatın üstüne çıkıldığında otomatik alış emri verilir. Stop limit emri sayesinde yükselişten kazanç elde edebilirsiniz.

Paribu'da satış limiti ise TL yatırma işlemlerinde belirli bir alt veya üst limit olmadığını ancak TL çekme işlemlerinde minimum çekim miktarının 10 TL olduğunu belirtmektedir. Banka tarafından TL çekim işlemlerinde 3 TL tutar tahsil edilirken, kripto para yatırma işlemlerinde herhangi bir alt limit bulunmamaktadır.

Binance'de stop ve stop-limit emirleri de Paribu'daki gibi tetikleyici fiyatlar ve limit fiyatları belirleyerek alım satım stratejilerinizi yönlendirmenizi sağlar.

Geri