Parfe

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Parfe Tanımı İçin Gereçler
2 paket krem şanti tozu
2 su bardağı soğuk süt
1 paket petibör bisküvi
15 adet orta uzunluk çilek
1 adet muz
1 paket vanilya
5 yemek kaşığı damla çikolata
Dövülmüş fındık ya da ceviz

Parfe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Parfe imali için; 2 paket krem şanti tozunu bir kaba koyun.
Üzerine 2 su bardağı süt dökün.
Kıvamı koyu olana kadar mikser ile çırpın.
Kıvam aldıktan sonra 1 paket vanilya ekleyip, çırpmaya devam edin.
Daha sonra çilek ve muzu minik küpler halinde doğrayın.
1 paket bisküviyi eliniz ile küçük kesimlere bölün.
Karıştırdığınız krem şantinin üzerine bisküvileri, isteğe bağlı ölçü damla çikolata ve y dövülmüş fındığı koyun.
Tüm materyalleri yeterlice karıştırın.
Gereçleri isteğe nazaran fazla arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.
Dilediğiniz meyveleri de koyabilirsiniz.
En son kullanacağınız kek kalıbına nazaran içerisine streç sinema yerleştiriyoruz. Yada öbür kek kalıbının içine buzdolabı poşetini ikiye bölüp, serin.
Hazırladığınız parfe karışımını kalıbın içine döküp, spatula ya da kaşık ile yavaşça bastırarak, düzeltin.
Üzerini de streç sinema ya da buzdolabı poşeti ile örtüp, buzlukta 4-5 saat kadar bekletin.
Hazırladığınız parfeyi servis yapmadan 15-20 dk evvel buzluktan çıkartın.
Servis tabağına koyup, dilimleyerek servis edebilirsiniz.
İsteğe nazaran parfe üzerine çikolata sos ya da meyveli sos hazırlayıp, dökebilirsiniz.
 
Geri
Üst