- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Parasız eğitim ne zaman oldu?
24 Nisan 1926 tarih ve 822 sayılı kanunla lise ve ortaokul gündüz öğrencilerinden, öğrenim ücreti alınmamasına karar verilmiş ve bunun uygulanmasına 1926 – 1927 eğitim- öğretim yılında başlanmıştır. Böylece Türkiye’de yatılı okulları dışındaki ortaöğretim parasız hale gelmiştir (Cicioğlu, 1985, s.136).4 4 4 eğitim sistemine neden gerek duyuldu?
Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen ve zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunla eğitim sisteminde başlayan yeni dönemin iki temel amacından biri toplumun ortalama eğitim süresini yükseltmek, diğeri ise eğitim sisteminin bireylerin ilgi, ihtiyaç ve yeteneklerinin gerektirdiği yönlendirmeyi mümkün kılacak şekilde …Parasiz eğitim hangi donemde?
Tanzimat dönemine kadar eğitim her düzeyde ücretsiz verilmiştir.
Zorunlu eğitim neden gereklidir?
Zorunlu eğitim uygulaması sayesinde toplumdaki her birey, modern toplum yapısına adapte olması için gerekli olduğu düşünülen bilgi ve becerilerle donatılmakta; uyması gereken davranış kuralları ile toplum içindeki yerini, hak, ödev ve sorumluluklarını öğrenmektedir.
4 4 4 eğitim sistemi zorunlu mu?
222 sayılı ve 1739 sayılı kanunlarda yapılan değişikliklerle sekiz yıllık zorunlu eğitim süresi 12 yıla çıkarıldı ve zorunlu eğitim süreci, 4+4+4 şeklinde formüle edilen üç kademeden oluşacak şekilde dizayn edildi.6 yıllık zorunlu eğitim hangi padişah?
Osmanlı klasik devlet sisteminde çözülmenin önüne geçilemez hale geldiği yıllarda, II.Mahmut’un İlköğretimin zorunlu olmasını sağlama amacıyla 1824 yılında yayınladığı ferman; sübyan mekteplerinden, sistemdeki çözülmeyi önleme amacıyla nasıl yararlanılmak istendiğini açıkça ortaya koymaktadır.Hangi okul 3 Selim zamanında açılmıştır?
Selim Devri olan 1791 yılına dayanmaktadır. III. Selim yenilik hareketlerine giriştiğinde Selimiye Kışlasını yaptırmış, subay yetiştirmek üzere okul açmıştır. Bu subay okulu bugünkü harp okullarının temelini oluşturmaktaydı.