Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Paralel evren nedir basit anlatim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Paralel evren nedir basit anlatım?​

Çokluevren sonlu ve sonsuz var olan olası evrenlerin hipotezsel bütünüdür ve bu evrenler var olan her şeyi -bütün mekan, zaman, madde ve enerji ile birlikte fizik kanunları ve fiziksel değişimleri- kapsar. Bu evrenlere “paralel evrenler” ya da “alternatif evrenler” de denir.

Paralel evren Kur’an’da geçiyor mu?​

Kuran’da gök olarak isimlendirilen evrenimiz çok sayıda paralel evrenlerden oluşur. Aynı mekânda ve aynı zamanda mevcutturlar. Yani şu an evrenimizin tam içindedirler. Bu evrenler birbirine paraleldir.
Paralel evrenler bilimsel mi?
Amerika Birleşik Devletleri’nin uzay programı NASA destekli olarak yapılan bir araştırmanın bulguları, paralel evrenlere kanıt bulunmuş olunabileceğini öne sürüyor. Paralel evrenin varlığışimdiye kadar bilimsel bir kanıt bulunamadığı için hayal gücünün ötesine taşınamamıştı.
Paralel hayat ne demek?
iki kisinin birbirlerinden haberi olmadan ayni cok belirgin olaylari yasayip ayni tepkileri vermeleri ve ayni sekilde etkilenip , ayni sekilde degismeleri . uzayda yaşam yoktur, ama paralel yaşamlar vardır.

Evren tanımı nedir?​

Evren veya Kâinat, gezegenler, yıldızlar, gökadalar ve diğer tüm madde ile enerji yapıları dahil olmak üzere uzay ve zamanın tamamı ve muhtevasıdır.

Kaç tane paralel evren var?​

Sicim teorisine göre kainatta birbirinden kopuk olan en az 10 üzeri 500 evren var.
Evren Kuran’da geçiyor mu?
Evren İsmi Kur’an’da Geçiyor mu? Evren ismi Kuran’ı Kerimin hiçbir ayetinde geçmemektedir. Kuranda bu kelime yerine alem kelimesi kullanılır. Evren kelimesi ile yakın anlamlı olan alem, hem dünya hem de kainat anlamına gelir.
Paralel evrenler var mı?
Paralel evrenlerin varlığı veya yokluğu kanıtlanmamış durumdadır.
paralel evrendeki ben neysem, tam tersi şu an bu evrendeki ben. an itibari ile, çok çok uzak bir galaksinin, 5 uydulu bir gezegeninde, plajda üstsüz bir şekilde yaratık kovalayandır. tersi pis değildir.

Geri